REKLAMI GEÇ

Şehit panosunda yer kalmadı

Şehit panosunda yer kalmadı

Denizli, Tunceli’de patlamada 141. şehidini verdi, Dernek Başkanı şehitlerin fotoğraflarının asıldığı panoda yer kalmadığını söyleyip isyan etti.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2012 Çarşamba, 15:51

Ahmet Oğuz KOLCU

Denizli 141. kez şehit acısı yapıyor. Tunceli’de dün akşam saatlerinde düzenlenen bombalı saldırıda Fatih Küçükterci’nin şehit olmasıyla kentin 1981 yılından bu yana verdiği şehit sayısı 141’e yükseldi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, teröre isyan edip, bölgede sıkıyönetim ilan edilmesini istedi. Dernek binasında şehitlerin resimlerinin asıldığı panoda yer kalmadığını söyleyen Öztürk, “Denizli olarak bir şehit daha verdik. Panomuzda şehitlerimizin fotoğraflarını asacak yer kalmadı. Sıkıyönetim ilan edilmesini istiyoruz” dedi.

Tunceli’de dün akşam düzenlenen saldırıda şehit düşen 6 askerden birinin acısı Denizli’ye düştü. Terhisine 57 gün kala şehit düşen Fatih Küçükterci’nin acısı Tavas’taki ailesiyle birlikte Denizli’ye de düştü.

Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Tunceli’den gelen şehit haberiyle bir kez daha yıkıldıklarını söyledi. Tunceli’de şehit düşen Fatih Küçükterci’nin Denizli’nin 141. şehidi olduğunu söyleyen Mehmet Emin Öztürk, hükümetten terörün durdurulmasını istedi.

Denizli’nin ilk şehidini 1981 yılında İstanbul’da verdiğini söyleyen Mehmet Emin Öztürk, hükümetten bölgede sıkıyönetim ilan edilmesini istedi. Şehitlerin fotoğraflarını dernek binasında oluşturdukları panoya astıklarını söyleyen Öztürk, panonun üç duvarı kapladığını, şehit fotoğraflarından panoda yer kalmadığını belirtti.

141. şehit Fatih Küçükterci’nin fotoğrafını panoya asmak için başka bir şehidin fotoğrafını indirmek zorunda kalacaklarını söyleyen Öztürk, “Tekrar tekrar söylemek istemiyoruz, ama terör had safhaya ulaştı. Çok acil olarak sıkıyönetim ilan edilmesi gerekiyor, artık ok yaydan çıktı. Terörün önlenmesi için gerekli tüm önlemlerin alınması gerekiyor. Bugün Denizli olarak 141. şehidimizi verdik. Şehitlerimizin fotoğraflarının bulunduğu panoda yer kalmadı. Bazı şehitlerimizin fotoğraflarını çekmeceye koymak zorunda kaldık. 141. şehidimizin fotoğrafını asmak için başka bir şehidimizin fotoğrafını indirmek zorunda kalacağız” diye konuştu.

Görevlerini yapan askerlere ağır hapis cezaları verildiğini, TSK’nin rencide edildiğini söyleyen Öztürk, hapis kararlarının terörle mücadelede olumsuz psikoloji yarattığını iddia etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
6 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 5 23Parçalı Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 6 25Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 22Az Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı