REKLAMI GEÇ

Doğa Yürüyüşüne 2 bin kişi katıldı

Doğa Yürüyüşüne 2 bin kişi katıldı

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde bu yıl ‘Piri Reis Dünya Haritası’nın 500. Yıldönümü’ anısına düzenlen geleneksel ‘Kızılcabölük- Denizli Doğa Yürüyüşü’, yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2013 Pazartesi, 10:59

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Belediyesi’nin düzenlediği ‘Geleneksel 17. Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü” yapıldı.

Yürüyüş, Kızılcabölük Meydanı’ndan başladı. Killi Pınarı, Aşk Yolu, Herakleia Hieronu, Çınar-Türk Parkı, Çatalarmut, Sarının Kahvesi, İbişlerin Kahvesi güzergahlarından devam eden yürüyüş, Denizli kent merkezindeki Çamlık Mesireliği’nde sona erdi.

denizli-kizilcaboluk-doga-yuruyusu-ic-1

Kızılcabölük’ün MHP’li Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Denizli İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Federasyonu’nun da destek verdiği 22 kilometrelik yürüyüşün bu yıl ‘Piri Reis Dünya Haritası’nın 500. Yıldönümü’ anısına ithaf edildiğini söyledi.

Uslu, “17 yıldır devam ettirdiğimiz Kızılcabölük-Denizli Doğa Yürüyüşü, bu yıl da tarihi ve doğal değerlere sahip 22 kilometrelik doğal parkurda gerçekleştirildi. Yapılış şekli ve yürünen yol özelliği açısından bir benzeri olmayan bu yürüyüş halk yürüyüşü olarak başladı, zamanla Kızılcabölük dışından katılımlar artmış spor ve doğa dostlarının buluşma etkinliği haline geldi” dedi.

Yürüyüş parkurunun, doğal zenginlikleri ile olduğu kadar tarih kokan yapısıyla da bir doğal parkur özelliğinde olduğunu belirten başkan Usludenizli-kizilcaboluk-doga-yuruyusu-ic şunları söyledi:
“Bu yol, Evliya Çelebi’nin, Katip Çelebi’nin, İbni Batuda’nın, Milli Mücadele kahramanı Hulisi Mehmet Efendi’nin de kullandığı tarihi bir yoldur. Bahsi geçen değerler bu yolu kullanarak Kızılcabölük’e uğramışlardır. Yürüyüş parkuru olarak kullandığımız Kızılcabölük-Denizli arasındaki doğal parkurun M.Ö. 1. Y.Y. dan bu yana ulaşım yolu olarak kullanıldığı bilinmektedir. Geçmişte, Afrodosias(Geyre), Herakliea Salbake antik kentleri ile Hieropolis (Pamukkale) ve Leodikya antik kentleri arasında kullanılan ulaşım ve ticaret yoldur. Bu yol, Muğla- Denizli ve Tavas Ovası ile Aydın-Denizli arasında ulaşım amaçlı olarak 1960’lı yıllara kadar kullanılmıştır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 20Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 7 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 5 17Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu