REKLAMI GEÇ

Bu mezar taşları 500 yıllık

Bu mezar taşları 500 yıllık

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde 500 yıllık olduğu tahmin edilen mezarlıkta çevre düzenleme çalışması başlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2013 Çarşamba, 09:30

Kızılcabölük Belediyesi kasaba mezarlığındaki düzenleme çalışmalarını devam ediyor. Periyodik olarak yapılan çalışmalar sonunda yabani bitkilerden ve çalılardan arıtılan mezarlıkta çevre düzenlemesi de tamamlandı.

Mezarlık ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bay ve bayan tuvaletleri ile dinlenme odası gibi çalışmaların bir süre önce tamamlanarak hizmete girdiğini söyleyen Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Tarihi Kızılcabölük mezarlığındaki mezar taşlarının tek tek elden geçirilerek yeniden düzenlendiğini açıladı.

Kırık mezar taşları tamir edilirken, yıkılmış, toprak altında kalmış mezar taşları da ayağa kaldırılarak bulunduğu yerlere yeniden dikildiğini açıklayan Uslu, “Atalarımızın mekanı mezarlığımızı bugüne kadar adım adım yaptığımız çalışmalarla rahatça gezilebilir hale getirdik. 500 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu tahmin ettiğimiz mezarlığımızda yazısız bir çok mezar taşı var. Osmanlıca yazılmış mezar taşlarımız da oldukça fazla” dedi.

Uslu, mezarlıkta başlattıkları çalışma ile sahipsiz kalmış, bakımsız mezarları ve mezar taşlarını düzenleyerek bir tarihi ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu