REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük, ‘Tarihi Kentler Birliği’ üyesi

Kızılcabölük, ‘Tarihi Kentler Birliği’ üyesi

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Belde Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği üyeliğine kabul edildi. Denizli’den Tarihi Kentler Birliği’ne üye olan belediye sayısı 6’ya ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2013 Salı, 13:14

Denizli’nin Kızılcabölük Belde Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği’ne üyelik başvurusu Kabul edildi. Denizli’den  Denizli Belediyesi, Kale, Buldan,  Tavas ve Pamukkale Belediyelerin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği’ne  Kızılcabölük Belediyesi de katıldı.

Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu, Tarihi Kentler Birliği’ne üyelik taleplerinin Birlik Meclisi’nin 08 Eylül 2012 tarihli II. Olağan toplantısında Kabul edildiğini, Birlik Tüzüğü’nün 36.ıncı maddesince ilgili meclis kararı ve birlik tüzüğü İçişleri Bakanlığı’na gönderildiğini belirtti.  İçişleri Bakanlığının onayı ile Kızılcabölük Belediyesi’nin üyeliğinin kesinleştiğini açıklayan Uslu,  “Göreve geldiğimizden bu yana, Kızılcabölük’ün ,tarihin, doğanın, kültür ve sanatın, tekstil ile buluştuğu noktada olduğunun üzerine basa basa belirttik. Kızılcabölük’ün bir kültür turizmi, eko-turizm merkezi olabilmesi için bir çok projeyi hayata geçirdik” dedi.

Bu çalışmalarının ödülünü, gücünü üye belediyelerinin sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinden alan Tarihi Kentler Birliği’ne  üyelik taleplerinin kabul edilmesiyle aldıklarını söyleyen Uslu, “Ayrıcalıklı bir yapısı olan Tarihi Kentler Birliği’ne Kabul edilmekle, onurla taşıyacağımız bir ünvana daha kavuşmuş olduk” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu