REKLAMI GEÇ

Tavas’ın yeni gözdesi “Kapya Biber”

Tavas’ın yeni gözdesi “Kapya Biber”

Denizli’nin Tavas ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kızılcabölük Belediyesi işbirliğiyle Kızıl(Kapya) Biber Projesi hayata geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Nisan 2013 Salı, 11:15

Şengül BOZ

Tavas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kızılcabölük Belediyesi işbirliğiyle Tukaş firması ile sözleşmeli olarak Kızıl(Kapya) Biber Projesi hayata geçirildi. Projeye destek veren 22 üreticiye kızıl biber fideleri, gübreleri ve ilaçları dağıtıldı.

Kızılcabölük Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Ayşen Balım gözetiminde fide dikimleri yapıldı. Kapya biber projesi kapsamında bu yıl 28 ton ürün hedefleniyor.

Tavas’ta aile ekonomisine destek olarak maydanoz projesiyle başlatılan ve Kapya biber çeşidi ile devam ettirilen Kapya Biber Projesi yörenin topraklarında ve iklim koşullarında kolayca yetiştirilebiliyor.

Kapya biber, büyük tarım alanlarının yanı sıra çiftçilerin küçük ölçekli toprağını değerlendirebilmelerine imkan tanıyan bir ürün. Özel bir tüketici kitlesi olan ürün taze tüketilebileceği gibi, turşu, kızartma, dondurulmuş ürün, sos, salça, toz biber, konserve, biber suyu, baharat gibi birçok şekilde tüketiliyor.

Kapya biberinin son zamanlarda ihracatı artarak aranan bir ürün olması da pazarlanmasını kolaylaştırıyor. Kapya Biber, Tavas Ovası’nda sulama sisteminin yaygınlaşması ile beraber Kızılcabölük ve Kızılcabölük’ün uzantısında yer alan Tavas Ovası’ndaki çiftçiler için tütün ve tahıla karşı bir alternatif ürün olarak öne çıkıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
8 Mayıs 2024 Çarşamba 4 26Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 8 24Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 9 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 8 18Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 5 21Çok Bulutlu