REKLAMI GEÇ

Hayvancılığa yoğun ilgi

Hayvancılığa yoğun ilgi

Denizli’nin el dokuması ve tekstili ile ünlü Kızılcabölük Beldesi’nde açılan “Koyun yetiştiriciliği ve Süt Sığırcılığı” kursuna yoğun ilgi vardı. Kursa 110 kursiyer katıldı.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2013 Pazartesi, 14:07

Denizli’nin 600 yıllık el dokuması ve tekstil beldesi Kızılcabölük’te, açılan “Koyun Yetiştiriciliği ve Süt Sığırcılığı” kursuna yoğun ilgi verdı. Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katılımcıları sertifikalandırdığı ve Tavas İlçe Tarım Müdürlüğü ziraat teknisyenlerinden Şaban Türkkan’ın verdiği kursa, 110 kursiyer katıldı. Özellikle kadınların yoğun katılım gösterdiği kursu başarıyla tamamlayan kursiyer, hibe destek programlarından yararlanabilecek.

Açtıkları kurslarla halkın bilgi ve becerisini artırmaya çalıştıklarını belirten Kızılcabölük belediye başkanı Abdülkadir Uslu, “Kızılcabölük’te değişik alanlarda bir çok kursun düzenlenmesini sağladık. Eğitim zamanı ve yaşı olmaz diye düşünüyoruz. Amacımız Kızılcabölük halkının bilgi ve becerisini artırmak. Kazanılan bu bilgi becerilerle ev ekonomisine katkıda bulunabilecek duruma gelmelerini sağlamak. Bu kursların yanı sıra beldemizde meslek edindirme kursları da düzenleniyor. Hedefimiz Kızılcabölük’te herkesin herhangi bir konuda en az birer sertifika sahibi olmasıdır. Önümüzdeki günlerde de değişik kurslarla bu çalışmalarımız sürecek” dedi.

Toplam 168 saat süren ‘Koyun Yetiştiriciliği’ kursunun ardından ‘Süt Sığırcılığı’ kursunun açılacağını söyleyen Başkan Uslu, kursa katılan kursiyerlerin hibe desteklerden yararnabileceğini açıkladı.
.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu