REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’te el sanatları sergisi

Kızılcabölük’te el sanatları sergisi

Kızılcabölük Kabası’nda, Tavas Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği el sanatları kurslarında üretilen ürünler sergilendi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2009 Salı, 00:00

Tavas Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yılsonu sergileri devam ediyor. Kızılcabölük Kasabası’nda, Tavas Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yıl boyunca devam eden el sanatları kursunda üretilen ürünler, sergilendi.

Ağırlık olarak bayanların katıldığı kursta; işleme, modellendirme, kumaş boyama, değişik materyaller üzerine resimleme, atıkları değerlendirme çalışmaları ve takı işçiliği konuları uygulamalı olarak işlendi. Kızılcabölük kumaşlarının özellikle kullanıldığı ve değerlendirildiği kurs sergisinin açılışına, yoğun bir ilgi vardı.

< ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan Veli Akyol, Tavas İlçe Müftüsü Ramazan Çemen ve Tavas Halk Eğitim Müdürü İlhan Gözeten’in de hazır bulunduğu açılışta, çok sayıda vatandaş ve misafir de vardı.

Tavas Halk Eğitim Müdürü İlhan Gözeten, “Kızılcabölük’ te kurslar devam edecek. Dokumanın merkezi olan Kızılcabölük’te, Kızılcabölük dokumasını değerlendirecek ve öne çıkaracak yeni kurslar Kızılcabölük Belediye Başkanımızın da katkı ve destekleriyle açılacak” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan Veli Akyol, “El sanatlarımıza, kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Bizler bu değerlerimizi geçmişten geleceğe taşıyacak olan kurslara devam edeceğiz. Yörenin değerlerini öne çıkaracak ve onların değerlerini artıracak, yeni pazarlar oluşmasına katkıda bulunacak bu tip çalışmalara devam etmek zorundayız. Örneğin TRT’de yayınlanan 23 Nisan çekilişi sonrasında, yayında tanıtımı yapılan Kızılcabölük dokumalarıyla ilgili çok olumlu tepkiler aldık. Önemli olan tanıtımımızı iyi yapmamız. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Kızılcabölük’e her zaman katkıda bulunmaya hazırız” dedi. Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, “Bizler geçmişimize sahip çıkarak değerlerimizi bugüne taşımak zorundayız. Daha da ötesi bu değerlerin yaşamasını sağlayarak geleceğe taşımalıyız. Bu kursta yapılan çalışmalar takdire değer çalışmalar. Unutulmaya yüz tutmuş yöremize özgü işlemeler, oyalar, motifler hem orijinal halleriyle hem de modernize edilmiş şekilleriyle, Kızılcabölük kumaşından üretilmiş ürünlere taşınarak büyük bir iş yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde bu tür yeni kursların açılmasını sağlayacağız ve kursiyerlerin, kursta öğrendiklerini, bir gelir kapısı olarak kullanmana olanak yaratacağız” dedi.

Konuşmaların ardından, serginin açılışı yapıldı ve davetliler sergiyi gezdi. 4 Mayıs’ta açılan Kızılcabölük El Sanatları Sergisi, hafta sonuna kadar gezilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu