REKLAMI GEÇ

Kızılcabölük’ten Denizli’ye yürüyecekler

Kızılcabölük’ten Denizli’ye yürüyecekler

Kızılcabölük Belediyesi’nin Kızılcabölüklüler Vakfı ile organize ettiği “Geleneksel 17. Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşü” 12 Mayıs Pazar günü sabah saat:9.00’da Kızılcabölük Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2013 Çarşamba, 12:01

Yürüyüşe katılmak isteyenler yiyeceklerini ve içeceklerini beraberinde getirecek. Yürüyüşe katılmak isteyenler için Denizli Çamlık girişinden otobüsler saat:7.00’de Kızılcabölük’e hareket edecek. Spor Toto teşkilat başkanlığının ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunun da destek verdiği yürüyüş bu yıl 17. Kez yapılacak. Bu yıl “Piri Reis Dünya Haritasının 500. Yıldönümü” anısına ithaf edilen doğa yürüyüşü için her zaman kullanılan güzergah kullanılacak.

SAĞLIK İÇİN YÜRÜYELİM
Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; “Geleneksel olarak her yıl Mayısın 2. Hafta sonu, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor haftasında , “sağlık için yürüyelim” sloganıyla gerçekleştiriyoruz. 17 yıldır devam ettirdiğimiz Kızılcabölük-Denizli doğa yürüyüşü (Trekking) bu yıl; “Piri Reis Dünya Haritasının 500. Yıldönümü” anısına yapılacak.”dedi. Aynı zamanda bir solukta yürünen Dünyanın en uzun doğa yürüyüşü özelliğini de koruyan. 22 km.lik Doğal parkurda sürdürülen yürüyüş öncesinde konuşan Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu; “Yapılış şekli ve yürünen yol özelliği açısından bir benzeri olmayan bu yürüyüş bir “halk yürüyüşü” olarak başlamıştır. Zamanla Kızılcabölük dışından katılımlar artmış spor ve doğa dostlarının buluşma etkinliği haline gelmiştir.

Geçen yıl yaklaşık 4000 kişi katılmıştı.”dedi. Yürüyüş güzergahı hakkında da bilgi veren Uslu, “Bu yol; Doğal zenginlikleri ile olduğu kadar tarih kokan yapısı ile tam bir doğal parkur özelliğindedir. Bu yol, Evliya Çelebi’nin, Katip Çelebi’nin, İbni Batuda’nın, Milli Mücadele kahramanı Hulisi Mehmet Efendi’nin de kullandığı tarihi bir yoldur. Bahsi geçen değerler bu yolu kullanarak Kızılcabölük’e uğramışlardır” dedi.

TARİHİ DOĞAL PARKUR
Yürüyüş parkuru olarak kullandığımız Kızılcabölük-Denizli arasındaki doğal parkurun M.Ö. 1. Y.Y. dan bu yana kullanıldığı biliniyor.

YÜRÜYÜŞÜ ETKİNLİKLER RENKLENDİRECEK
10. km’deki piknik alanında Yaşar Öncan Lisesi Halk Oyunları ekibi gösterisi yapılacak. Yönetmen Şengül Şahin’in “Cansuyu Belgeseli” filminin ilk gösterimi kıl çadırda yapılacak. Açık havada sergilenecek olan “Cansuyu Belgeseli Fotograf Sergisi” de belgesele eşlik edecek. Geçtiğimiz yıl dört binin üzerinde doğa ve spor dostunun katıldığı yürüyüşe bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Yorumlar

mekik   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 22:31

İsmail bey malumunuz 100 yıllık kızılcabölük belediyesi kapatılıyor . belediyenin eli kolu biraz bağlı sanırım . bu işler biraz da maddiyatla ilgili . anlayışlı olmak lazım .

İsmail Eroğlu   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 15:50

Yürüyüş broşürlerinde kısıtlı sayıda araçla diye yazmışlar kaç kişiye götürecekler belli değil eskiden tüm katılımcıları taşıyorlardı bu sefer yapmış olmak için yapıyorlar sanırım

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 20Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 7 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 5 17Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu