REKLAMI GEÇ

Nikfer’de CHP’li aday koltuğa oturdu

Nikfer’de CHP’li aday koltuğa oturdu

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Beldesi’ndeki seçim süreci sonunda tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla, seçimi kazandığı açıklanan CHP’li Ali Yarangümü, mazbatasını alıp, başkanlık koltuğuna oturdu.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2009 Çarşamba, 11:55

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Nikfer Beldesi’nde, yılan hikayesine dönen seçim süreci sonunda tamamlandı. Nikfer’in yeni başkanı CHP’li Ali Yarangümü oldu.

< ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Yılan hikayesine dönen Nikfer’deki seçim süreci şöyle gelişmişti. 29 Mart’ta yapılan belediye başkanlığı seçimininde, CHP’li Ali Yarangümü, 2 bin 473 nüfuslu beldede, 10 sandıkta yapılan sayım sonucunda, 900 oy almıştı. Ancak, 898 oy alan AKP Adayı Mustafa Davulcu, İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmiş ve Davulcu’nun itirazı sonucu, İlçe Seçim Kurulu oyları yeniden saymış ve bu kez iki başkan adayına da 899’ar oy çıkmıştı. Oyların eşit çıkması üzerine, İlçe Seçim Kurulu, kura çekmiş ve kura sonucunda CHP’li Aday Ali Yarangümü seçimi tekrar kazanmıştı.

AKP’li Aday Mustafa Davulcu, kurada da CHP kazanınca, bu kez de İl Seçim Kurulu’na itiraz etmiş ve bunun üzerine oylar İl Seçim Kurulu tarafından yeniden sayılmış ve bu sayımda geçersiz oyların biri geçerli sayılmış ve bunun sonucunda da Davulcu’nun seçimi kazandığı açıklanmıştı.

Bu kez de CHP’li Yarangümü, Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu. Yarangümü’nün itirazını değerlendiren YSK, İlçe Seçim Kurulu’nun kura kararını geçerli saydı. Ancak buna rağmen, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı, İlçe Seçim Kurulu’na ulaşmadığı için Yarangümü, karar verilmesine rağmen görevi henüz devralamamıştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun, konuya ilişkin gerekçeli kararının İlçe Seçim Kurulu’na gönderilmesinin ardından, CHP’li Yarangümü, mazbatasını alıp, AKP’li eski Başkan İsmail Sinkil’den görevi devraldı. Yarangümü, “Hak ettiğimiz makama oturduk. Hızla hizmete başlayarak 2 ayı telafi edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu