REKLAMI GEÇ

Tavas’ta badem hasadı başladı

Tavas’ta badem hasadı başladı

Tavas’ın geleneksel ürünlerinden biri olan ve üretim alanları artarak devam eden bademin hasadına başlandı. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık hasada katıldı, bademi alternatif bir gelir kapısı olması nedeniyle önemsediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2020 Salı, 13:30

Tavas’ın Kızılcabölük Mahallesi’nde 2009 yılında tarımsal faaliyete başlayan Küçüker Tarım badem hasadına başladı. Bölgede 850 dekar ceviz ve badem bahçesine sahip olan şirket bademdeki yüksek rekoltesi, bölgenin verimini bir kez daha ortaya koydu.

Badem hasadına katılan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Badem yetiştiriciliğinin bölgemiz için alternatif bir gelir kaynağı olarak diğer üreticilerimize örnek olacağını ümit ediyorum. Aynı zamanda çiftçilerimize bu bölgede alternatif ürünler de sunarak onların gelir kaynaklarının artması, ürün çeşitliliğini zenginleştirmek ve üreticilerimizin yıl içerisinde daha fazla kazanç elde etmelerini sağlamak için çalışmalarımız devam edecek. İnşallah badem konusunda çiftçilerimizi destekleyeceğimiz projelerimiz de devam edecek. Bereketli bir sezon yaşıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Hüseyin İnamlık

Tavas Belediye Başkanı

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 2 15Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 3 9Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe -1 11Çok Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma -1 10Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi -2 12Parçalı Bulutlu