REKLAMI GEÇ

Tavas’ta Ebecik kavunu hasadı başladı

Tavas’ta Ebecik kavunu hasadı başladı

Tavas’ta yetiştirilen ve farklı aromasıyla bir kez tadanların vazgeçemediği Ebecik kavununun hasadına başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2016 Çarşamba, 11:24

Tavas Ovası’nda yaz döneminde yetiştirilen en önemli tarım ürünlerinden birisi, farklı bir aromaya sahip Ebecik kavunu. 25 bin dekar alanda üretimi yapılan bu ürün, Antalya’dan Edirne’ye birçok ilden alıcı buluyor.

denizli-tavas-ebecik-kavunu-hasadi-1

Ürün hasadının başlaması dolayısıyla kavuna ismini veren Ebecik Mahallesi’ne giden Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Ebecik kavununun Tavas Ovası için önemli bir değere sahip olduğunu vurguladı. Akyol, “Bu yıl Tavas Ovası’nın 25 bin dekarlık alanında kavun üretimi yapılmaktadır. Bunun 10 bin dekarı Ebecik Mahallesi’ndedir. Ebecik kavununu tadan, aromatik lezzetini alanlar bir daha vazgeçmiyor. Bilmeyenler de bu lezzeti tatmak için Ebecik Mahallemize geliyor” dedi.

“TOPRAKLARIMIZI KORUMALIYIZ”
Tarımda üretimin ürün çeşitliliğinin artarak devam ettiğini belirten Akyol, “Tavas Ovamızdan her geçen gün artarak birçok ilimize ürün gitmektedir. Bu illerimiz arasında Edirne, Antalya, Manisa, İzmir, Afyon, Aydın başta yer alıyor. Türkiye her geçen yıl Ebecik kavununun tadını, kokusunu keşfediyorlar. Bu yüzden tarımdan gelen gücümüzü iyi anlamalı ve değerlendirmeliyiz. Üreticilerimizi bilinçlendirmeli, verimli toprakları nasıl korumamız gerektiğini anlatmalıyız. Topraklarımızın bizim için bir değer olduğunu unutmamalıyız. Ebecik kavununu diğerlerinden ayıran en önemli unsur, kabak aşısı olmaması ve yüzde yüz organik olmasıdır” diye konuştu.

PATENTİNİ ALMAK İSTİYORLAR
Ebecik Mahallesi Muhtarı Ali Karan ise, yetiştirdikleri ürünleri bir çok kente gönderdiklerini, üreticilerin kavundan ciddi gelir sağladığını, bu işi daha profesyonel yaparak hem ürünün patentini almak hem de tüm dünyaya bu ismi duyurmak istediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu