REKLAMI GEÇ

Tavas’ta küçük bir Denizli yarattı

Tavas’ta küçük bir Denizli yarattı

Denizli’nin Tavas İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Karabay, ‘Bakımsızlıktan yorgun düşmüş’ diye adlandırdığı Tavas’ta, alt yapı çalışmaları, taş kaldırımları, köprülü kavşağı ve hatta kaldırım otopark uygulaması adeta küçük bir Denizli yarattı.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2013 Salı, 14:27

Şengül BOZ
Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, 4 yıllık belediye hizmetleriyle Denizli Belediyesi’ni ilçesinde aratmıyor. Denizlihaber.com İlçeler editörü Şengül Boz, 4 yılda yapılan icraatları Belediye Başkanı Mehmet Karabay’la Tavas’ta konuştu. Karabay, ‘Bakımsızlıktan yorgun düşmüş ilçe’ olarak adlandırdığı Tavas’ta yaptıklarıyla adeta küçük bir Denizli daha yarattı.

denizli-tavas-belediye-baskani-mehmet-karabay-ic-2

DENİZLİ’DE NE VARSA TAVAS’TA DA O VAR
Ak Partili Belediye Başkanı Mehmet Karabay’ın icraatlarında en dikkat çeken unsur, Denizli modeli uygulamalar. 4 yıl içerisinde 40 Kilometrelik alt yapı, yağmur suyu ve içme suyu hattını, yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’ne kadar tamamlandığını açıklayan Karabay, köprülü kavşak ve kaldırım otopark uygulamasını da ilçelerde başlatan ilk belediye başkanı oldu.

denizli-tavas-belediye-baskani-mehmet-karabay-ic-3

ŞİMDİLİK KAVŞAK VAR YOL YOK!
Tavas’ta dikkat çeken en önemli hizmetleroden bir tanesi, kentte köprülü kavşağı olan tek ilçe olması. Köprülü kavşak şu an Başkan Karabay için hem avantaj hem de dezavantaj konumunda. Keza, kavşak yapıldı yapılmasına ama kamulaştırma işlemleri tamamlanamadığı için bağlantı yolları problemi yaşanıyor. Ölüm Virajı olarak adlandırdığı Tavas Kavşağı’nda köprülü kavşak inşaatının en kısa sürede tamamlanacağını açıklayan Karabay, “Köprülü Kavşak çalışması kamulaştırma sorunu nedeniyle yarım kaldı. Ancak, kamulaştırma sorununu çözüyoruz. En kısa sürede tamamlanacak” dedi.

denizli-tavas-belediye-baskani-mehmet-karabay-ic-1

O İCRAATLARA HAVUZLA BAŞLADI
Çocukluğu ve gençliği Tavas’ta geçen Başkan Karabay, çalışmalarını çocukluk anılarının geçtiği alanlarda düzenleme yaparak başlamış. Bağpazarı Mesireliğinde yapılan çalışmalar gibi. Karabay, “Bağpazarı’nda geleneksel mimaride taş yapı örneklerini inşa ettik, Bağlarda yıllardır bekleyen ve başarılamayan yeni alanların imara açılmasını gerçekleştirdik, Daha sonra, mesirelik içerisinde, taş binalar yaparak burasını yaşam alanı haline getirdik” diye konuştu. Karabay, başkan olarak ilk projesinin de bu mesirelik alanda yapılan havuz olduğunu belirtti. Karabay, havuzun 8 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.

7.6 MİLYON BÜTÇESİ VAR
Tavas Belediyesi’ni devraldıklarında kasasında yalnızca 11 bin lirasının bulunduğunu söyleyen Karabay, “Tavas belediyesi gayrimenkul zengini bir belediye. 1 milyon TL’nin üzerinde kira geliri olan bir belediye. Ancak geçmiş dönemlerde bu kiralar alınamamış. Biz bunların tahsilini yaptık ve gayrimenkullerin birçoğunu özelleştirdik. Bugün belediyemizin 7.6 milyon TL geliri var. 2012 yılı sonu itibariyle 1,8 milyon TL borcumuz bulunuyor. Bunun 1 milyonu proje kredisi olarak kullanıldı” dedi.

denizli-tavas-belediye-baskani-mehmet-karabay-ic

“TEKRAR BAŞKAN OLMAKTANSA ROL MODEL OLMAK İSTERİM”
Doğduğu ve çocukluğunu yaşadığı ilçeye yıllar sonra dönerek, belediye başkanlığı yapmanın hem kendisi hem de farklı bir bakış açısı getirdiği ilçe sakinleri için hiç de kolay olmadığının altını çizen Başkan Karabay, “Bu nedenle isteğim bir kez daha seçilmekten çok hemşerilerim için, genç Tavaslılar için rol model olabilmek. Şuhu yaptı bunu yapamadı, tekrar aday oldu olmadıdan ziyade geriye dönüp baktığımda birileri için ne kadar rol model olabilmişim benim için çok ama çok daha anlamlı” diye konuştu. Karabay’a göre zaten örnek alınabilecek bir kişiliğe sahip olmak bir ülkeye verilecek en değerleri şeylerden biri.

AYDEM VE TELEKOM DA AYAK UYDURDU
Tavas’ın şehircilikte büyük bir değişim yaşadığını dile getiren Karabay, AYDEM ve TELEKOM’un ilçemiz ana arterlerindeki havai hatlarını yer altına almaya ve aydınlatma sistemini yenilemeye başlaması da katkı sundu. Bu katkıyla, ilçemiz tellerin yol açtığı görsel kirlilikten adım adım kurtarıldı. Artık Tavas’ın caddeleri daha bir parlıyor. Tavas, bölgesinin parlayan yıldızı olmaya başladı” diyerek memleketine hizmet etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

BAŞKANIN İLGİNÇ ANKETİ
Başkan Karabay, geçen 4 yıllık icraatlarının ilçe sakinleri açısından ne denli kabul görüp görmediğiyle ilgili ilginç bir nabız yoklama yöntemi geliştirmiş. Özellikle ilçelerde kadınların erkeklerle sokak ve çarşı gibi yerlerde çok zorunlu olmadıkça diyaloga girmediğinin altını çizen Karabay, “Benim için ölçü kadınlar ve çocuklardır” dedi. “Sokakta, her üç kadından 2’si bana selam veriyor, çocuklar okul çıkışı bana koşuyorsa, doğru yoldayım demektir” diyen Karabay, “Kararları meclis üyelerimizin dışında sivil toplum örgütlerinin destekleriyle de almaya çalışırım. O nedenle sık sık sivil toplum örgütleri ile bir araya geliriz. Toplantılar yaparız” dedi.

Yorumlar

RAMİZ   -  Bağlantı 15 Mayıs 2013, 16:01

Tavas belediye başkanını kutluyorum çalışmalarında başarılar diliyorum,SAYGILAR.

derya yılmaz   -  Bağlantı 8 Mayıs 2013, 19:44

köprülü kavşaktaki yazınıza katılmıyorum haberde gördünüz fotoda bile var aracın gelirken ne kadar toz kaldırdığını görüyorsunuz kamulaştırma ile soru olmayan taraf.. bencce biran önce asfaltlanmalı hiç yakışmıyor…

Veli Altındağ   -  Bağlantı 7 Mayıs 2013, 21:09

Mehmet Karabay ciddi ve vizyonu olan bir yönetici, ulusal boyutta önceki hizmetleri çok büyük fakat mütevazi bir kişiliğe sahip olduğundan açığa vermiyor. Denizli Büyük şehir için olması gereken teknokrat.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 7 20Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 7 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 7 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 5 17Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 3 20Parçalı Bulutlu