REKLAMI GEÇ

TAVAS’TA RAHVAN AT YARIŞLARI HEYECANA SAHNE OLDU

TAVAS’TA RAHVAN AT YARIŞLARI HEYECANA SAHNE OLDU

Tavas Belediyesi’nin önderliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen rahvan at yarışlarında 145 at 8 kategoride yarıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2015 Pazartesi, 15:34

Tavas bu yıl üçüncü kez rahvan at yarışlarına ev sahipliği yaptı. Kızılca Mahallesi’ndeki etkinlik festival havasında geçti. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun katkılarıyla gerçekleşen yarışlar sekiz ayrı kategoride koşuldu. Yarışlara Kütahya, Antalya, İzmir, Manisa, Tokat, Konya, Muğla, Nazilli, Afyon, Eskişehir, Aydın, Babadağ, Giresun, Denizli, Tavas ve Kızılca’dan toplam 145 at ve sahipleri katıldı. Geçen yılın yarış ağası Muhamet Üzümyemez bu yarışta da ağa seçildi. Tüm koşularda 8 hakem görevlendirildi. Etkinliği Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da takip etti.
TE DERECEYE GİREN BİNİCİLER
Koşuların en önemli yarışı olan baş yarışında Ayvaz Çamdeviren rakiplerini geçerek birinci oldu. Bu kategoride Mustafa Küçükmeral ikinci, Mustafa Küçük ise üçüncü oldu. Başaltı yarışında birinci İbrahim Çalışık ikinci Hasan Özilhan ve üçüncü ise Ahmet Gökçe oldu. Diğer kategoriler ve dereceye giren biniciler ise şu şekilde oluştu: Büyükorta, Cengiz Cenk, Ali Dedeoğlu, Nihat Erbay. Küçükorta; Halil İbrahim Aktürk, Tunay Çamlı, Mustafa Olut. Dörtlü Tay; Turgay Özen, İsmail Kebabçı, Emin Aşan. Üçlü Tay; Ekrem Kosak, Kemal Dinlenmez, Kadir Gebeşçi. İthal A; Erdoğan Yıldız, Enver İçil, Ahmet Gökçe. İthal B; Mustafa Balcı
Dereceye giren binicilere ödüllerini Tavas Kaymakamı Osman Varol ve Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol verdi.

GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Tavas Belediye Başkanı Akyol, geleneklere sahip çıktıklarını belirterek “Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı’dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. İddialı bir yarış izledik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mayıs 2024 Pazar 13 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 13 28Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 12 31Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Parçalı Bulutlu
23 Mayıs 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu