REKLAMI GEÇ

Tavas’ta ürün deseni çeşitleniyor

Tavas’ta ürün deseni çeşitleniyor

Tavas’ta Danelik Mısır Tarla Tanıtım Günü Etkinliği yapıldı. “Daha iyi verim ve düşük rutubet“ sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, firma yetkilileri ve üreticiler katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2019 Cuma, 18:40

Bölgeye uygun ve adaptasyonu yüksek danelik mısır çeşitlerinin “Daha iyi verim ve düşük rutubet“ sloganıyla tanıtımının yapıldığı Danelik Mısır Tarla Tanıtım Günü Tavas’ta yapıldı. Etkinlikte ürünün özelliklerinin aktarılması ve danelik mısır çeşidinin dekar başına performansının belirlenmesi hedefleri üzerinde duruldu ve üreticiler bilgilendirildi.

Etkinikte; Tavas Ovası’nda bilinçli tarımsal üretimin yapılmasının teşvik edilerek, üreticilerin ürünlerini erken dönemde hasat edip gelir düzeyini arttıracak yüksek verimli ve üstün kaliteli ürünler yetiştirebilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Düzenlenen etkinliğe katılan Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Tavas’ın 560 dekar tarım arazisine sahip olduğunu söyledi. Başkan İnamlık, “Bu arazilerimizin 100 bin dekarı sulanabilir, gerisi kuru tarımdır. İlçemizde tarım olmazsa olmazımızdır. Bölgemizin verimli topraklarında ürün desenini arttırmak ve kaliteli ürünler yetiştirmek üzere ‘üretim’ sloganıyla çıktığımız hizmet yolunda çiftçimizin ve hayvancımızın her zaman yanındayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu