REKLAMI GEÇ

167 bin öğrenci karne aldı

167 bin öğrenci karne aldı

Denizli’de bulunan 487 okulda, 167 bin 799 öğrenci, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı’nı tamamlayarak, bugün karnelerini aldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Haziran 2009 Cuma, 18:30

Denizli’de bugün, 487 okuldaki 167 bin 799 öğrenci karnelerini aldı. Öğrencilerin karne heyecanına, velilerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Şube Müdürü Şerif Ali Cengiz de ortak oldu. Denizli’deki bazı okullarda yapılan karne törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı’nı da değerlendirdi. Öğretmenlere seslenen Oğuz, “Yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin, gelecek dönem için el ele verip 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına daha sağlıklı ve hazırlıklı başlanması konusunda gerekli özveriyi göstereceklerinden asla şüphem yoktur” dedi. Velilere de hitap eden Oğuz, “Bugün çocuklarımız bir yıllık çalışmalarının sonucu olan karnelerini alacaklardır. Zayıf dersi olan çocuklarımıza kesinlikle yıkıcı ve kırıcı davranışlardan kaçınalım,   telafi ve çözüm yollarını araştıralım. Başarısız bir karne ile karşılaşan ailelerimiz ve çocuğun yaşadığı üzüntüleri bitirip, böyle bir sonucu yeniden yaşamamak için birlikte nedenleri gözden geçirmeleri ve çözümler üretmeleri gerekmektedir. Ailesinin sevgisini bilen ve onlar tarafından benimsenen çocuk ve ergenler bu üzüntüyü kısa sürede atlatıp, onlarla işbirliği yaparak başarılı olacaklarını unutmamalıdırlar” diye konuştu.

Oğuz, çocuklara da tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Oğuz, “Muhakkak yorucu bir Eğitim-Öğretim yılının ardından uzun bir tatili hak ettiniz. Fakat tatil sadece oyun oynamak, gezmek değildir. Tatilinizi, bol bol kitap okuyarak, dinlenerek ve yeni Eğitim-Öğretim yılına hazırlıklı olarak başlayın. izler yaşamınızın ileriki yıllarında daha başarılı kişiler olabilmek için; sürekli okuyan, araştıran, çevreye önem veren, insan sevgisini yüreğinde taşıyan, yaşadığımız sosyal çevrenin ve milletimizin kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve yaşatan insanlar olmalısınız” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı