REKLAMI GEÇ

2023’te yaşlı nüfus Yüzde 10’u aşacak!

2023’te yaşlı nüfus Yüzde 10’u aşacak!

Pamukkale Üniversitesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Yaşlı Sorunları Araştırma Derneği (YASAD) işbirliği ile düzenlenen “8.Ulusal Yaşlılık Kongresi” başladı. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara, “2023’te yaşlı nüfus oranı %10 üzerine çıkacak ve Türkiye çok yaşlı nüfus olarak nitelenen ülkeler arasında yer alacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2015 Perşembe, 16:22

Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan, Rektör Vekili Prof. Dr. Selahittin Özçelik, YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şahin Kapıkıran, öğretim üyeleri ile davetliler katıldı.

ic-2TÜRKİYE YAŞLANIYOR
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrenin açılışında ilk olarak söz alan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara, dünya yaşlı nüfusunun hızla arttığını belirterek, “Türkiye, yaşlı nüfusu Endonezya’dan sonra en hızlı artan dünyanın ikinci ülkesidir. Resmi makamlara göre ülkemizde 65+ yaş nüfusunun oranı %8’dir. Ülkemizde toplam 6.19 milyon yaşlı bulunmaktadır. 2023’te yaşlı nüfus oranı %10 üzerine çıkacak ve Türkiye çok yaşlı nüfus olarak nitelenen ülkeler arasında yer alacak” dedi.

Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Rektör Vekili Prof. Dr. Selahittin Özçelik, “Çocuklara, engellilere ve yaşlılara verdiğimiz önem ve bunu uygulama alanlarımız ne kadar çağdaş ve medeni olduğumuzun göstergesidir. Şehirlerimizde konut, parklar, sokaklar ve daha birçok alanda yaşlılarımızı ve çocuklarımızı düşünmeliyiz” dedi.

ic-5
Yaşlıları unutmadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan, şehir planlamasında birçok adımın atıldığını belirterek, bu yönde sürekli proje üretildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, “Bizim için huzurevleri ve bakımevleri son çözümdür. Yaşlılarımızı evlerimizde, baş tacı edildiği yerlerde görmek istiyoruz. Bundan sonraki politikalarımızda öngörümüz budur. Bize dayatılan kapitalist sistemin, modern hayatın bizim öz değerlerimizi silip götürmesinden yana değiliz. Biz insanların maddi olarak değil, manevi olarak tatmin olmalarını istiyoruz. İşimiz çok zor. Batıya doğru çok hızlı bir şekilde yol alan bir trenin içinde biz doğuya doğru koşmaya çalışıyoruz” dedi.

ic-3Konuşmanın ardından geçmiş dönemlerde kongre düzenleyen kişilere plaket verildi.

Daha sonra ülkemizden 65 fotoğrafçının birer yaşlı fotoğrafı ile katıldığı “65 Fotoğraf Sergisi” açıldı. Serginin ardından Sosyal Hizmet Uzmanı Şadiye Dönümcü “Yaşlanmak imtiyazdır, hakkı verile” konulu konferans verdi.

ic-4Ana teması “Yerinde Yaşlanma” olarak belirlenen, bilim insanları ve uygulayıcılar arasında paylaşım ve tartışma ortamı oluşturmak amacıyla düzenlenen kongre, 16-18 Nisan tarihleri arasında PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

“VIII. Ulusal Yaşlılık Kongresi” kapsamında 3 Konferans, 61 sözel, 2 poster olmak üzere toplam 66 bildiri sunulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı