REKLAMI GEÇ

45 kişi daha okuma yazma öğrendi

45 kişi daha okuma yazma öğrendi

Denizli Halk Eğitim Merkezi’ndeki okuma-yazma kursuna katılıp, okuma yazma sertifikası almaya hak kazanan 45 kursiyere, sertifikaları törenle verildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2010 Çarşamba, 18:04

Törene Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü İbrahim Ertan Aktaş, Nüfus İl Müdürü, Tarım İl Müdür Vekili, Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı ve kursiyerler ile yakınları katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Bugün okuma-yazma kurslarına katılan ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimize belgelerini vermek için bir araya geldik. Ayrıca burada tüm kadınlarımızın ve annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk en asil insan olarak Türk kadınını ve anneleri göstermiştir. Bizi biz yapan Türk kadını ve annelerimizdir” dedi. Oğuz, “Başbakanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Ana Kız Okuldayız Kampanyası kapsamında; Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde Okuma-Yazma kurslarımız 2009–2010 öğretim yılında hızlı-verimli bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan öğretmenlerimizin alan çalışmaları sonucu okur-yazar olmayan yetişkinlerimize gereğinde kapı kapı dolaşılarak ulaşılmaktadır. Belirlenen kişilerin isteği doğrultusunda sabah-öğle-akşam, hafta içi-hafta sonu olarak kurslarımız açılmaktadır.
2008–2009 Eğitim Öğretim Yılı’nda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri bünyesinde 384 adet okuma-yazma kursumuz açılmış, bu kurslarımızdan bin 848 kadın, 569 erkek, toplam 2 bin 417 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. 2009–2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, 192 adet okuma yazma kursumuz açılmış, bu kurslarımızdan 860 kadın, 389 erkek, toplam bin 249 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır. İşitme engelli 11 yetişkinimize, Kadın Hakları Derneği’nde, okuma yazma kursumuz açılmıştır. Başarılı olan bu yetişkinlerimiz şu anda II. kademe kursumuza devam etmektedir” dedi.

Oğuz, “Okuma yazmayı kendi imkânları ile öğrenip, ilkokul denklik diploması olmayan yetişkinlerimize kurumumuz komisyonları tarafından I. ve II. kademe seviye tespit sınavları uygulanmaktadır. Çalışmalarımızı bu sınavlarla destekleyip daha çok yetişkine ulaşmaktayız. Görme engelli yetişkinlerimize, Görme Engelli Okulu’nda açtığımız okuma yazma kursumuza devam etmektedirler. Görme özrü ve engeli olan 3 öğrencimize sınıf öğretmenlerimiz bizzat evlerine giderek okuma yazma öğretmektedirler” dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Acar, “Okuma yazma kurslarının yetişkinin isteğine paralel, mahallesindeki okullarda, uygun görülen kişiye yakın binalarda, Halk Eğitim Merkezi’nde, hatta engelliler için kendi evlerinde açılmaktadır. Bu özverili çalışmalardan dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” dedi.

Törende konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ayrıca; Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü üçgenin kuvvetli işbirliği sayesinde hazırlanan Okuma Yazma Mobil Aracı ile okur yazar olamayan yetişkinler için kendi mahallelerinde açılan okuma yazma kursları da devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı