REKLAMI GEÇ

Bu beşik sese duyarlı

Bu beşik sese duyarlı

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okuyan 4 kız öğrenci, bebeklerin ağlama sesiyle kendi kendine sallanan beşik yaptı.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2011 Cuma, 18:17

Bilimsel Proje Şenliği’nde sergilenen beşik, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Paü Eğitim Fakültesi Fen Öğretmenliği Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Cansu Yoğun, kız arkadaşları Büşra Yalnız, Zeynep Karakuş ve Gülsüm Karan ile Bilimsel Proje Şenliği’ne katılmak için ‘Sese duyarlı beşik’ çalışması yapmaya karar verdi.

Cansu Yoğun beşiği yapma fikrinin, kardeşi ağladığı zaman iş yapan annesinin yerine kardeşinin beşiğini sallamak zorunda kalmasıyla ortaya çıktığını söyledi. Sese duyarlı beşik sayesinde yeni bebekleri olan annelerin rahat edeceğini savunan Yoğun, “Beşikte uyuyan Bebek uyanıp ağlamaya başlayınca, sese duyarlı sensör motoru harekete geçirerek beşiğin sallanmasını sağlıyor. Bir süre sallanan beşik, ayarlanabilen zamanda duruyor. Bebek tekrar ağlarsa beşik yine sallanıyor. Bu arada annede bebeğini kontrol etmek için beşiğin yanına geliyor” dedi.

Kız öğrencilerin beşiği ziyaretçilerin ilgisini çekerken, Paü’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Bilimsel Proje Şenliği’ne Fen Öğretmenliği Bölümü öğrencileri de 25 projeyle katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı