REKLAMI GEÇ

Çocuklar, bilimle buluşacak

Çocuklar, bilimle buluşacak

TÜBİTAK ve Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi tarafından yürütülen, Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz Projesi’nin ilk grup çalışmaları, 6-8 Kasım tarihleri arasında Forum Çamlık’ta sergilenecek.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2009 Perşembe, 18:14

TÜBİTAK Doğa ve Bilim Okulları adlı proje grubunda yer alan Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından yürütülen, “Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz” projesinin ilk grup çalışmaları, 6-8 Kasım tarihleri arasında Forum Çamlık’ta sergilenecek.

5-6 yaş çocuklarında çevre bilincinin gelişmesini sağlamak ve toprağa dikkat çekmek için yürütülen “Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz” projesi, Denizli’de 2009-2010 eğitim öğretim yılında yaklaşık 110 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. İlk grup etkinlikleri, 12-22 Ekim tarihleri arasında Hulusi Kulaklı İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen proje; toprağın özellikleri, yararları, toprağın altında ve üstünde yer alan canlılar, toprağın korunması konularına odaklanıyor. “Tipitop ve Arkadaşları ile Toprağı Tanıyoruz” projesi etkili öğrenmeyi desteklemek, çocuklara bilimsel bakış açısını kazandırmayı hedefliyor.

Yrd. Doç. Dr. Hülya Gülay’ın yürütücülüğündeki çalışmada, Prof. Dr. Alev Önder (Marmara Üniv.), Doç. Dr. Raşit Urhan (Pamukkale Üniv.), Doç. Dr. Sacit Köse (Pamukkale Üniv.), Yrd. Doç. Dr. Esin Turan Güllaç (Pamukkale Üniv.), Yrd. Doç. Dr. Ayşe Savran Gencer (Pamukkale Üniv.), Yrd. Doç. Dr. Kutret Gezer (Pamukkale Üniv.), Yrd. Doç. Dr. Yeşim Kara (Pamukkale Üniv.), Öğrt. Gör. Dr. Şevket Yılmaz (Pamukkale Üniv.), Öğrt. Gör. Dr. Nazmi Durkan (Pamukkale Üniv.),Denizli Orman İşletme Md. Yrd. Güven Gültekin, Uzm. Biyoloji Öğretmeni Mehmet Duran Öznacar (Adana Bilim ve Sanat Merkezi); Anaokulu Öğretmenleri Çiğdem Güvener, Erdoğan Karadirek, Keriman Avcı, Emel Özçelik ve Sağlık Memuru Mehmet Öztürk (Pamukkale Üniv. Hastanesi) yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı