REKLAMI GEÇ

Okul yöneticilerine yüksek lisans

Okul yöneticilerine yüksek lisans

Yöneticilerin niteliğini arttırmak, toplumun özellikleri ve ihtiyaçlarına göre bireyleri yetiştirmek amacıyla, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve eğitim denetmenlerine Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından tezsiz yüksek lisans verilmesi üzerine protokol imzalandı.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2012 Çarşamba, 13:54

Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Tezsiz Yüksek Lisans programı protokolü Denizli Valiliği’nde imzalandı.Valilik makamında gerçekleştirilen protokol törenine Vali Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül katıldı. Tören öncesi konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversite bünyesinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç enstitü bulunduğunu, bu yıl Eğitim Bilimleri Enstitüsünün de hizmete alındığını söyleyerek, bu enstitüye yüksek lisans ve doktora için öğrenci alacaklarını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşmadaki amaçlarının kaliteli eğitimci yetiştirmek olduğunu vurgulayan Bağcı, “Sadece öğretmen değil, öğretmenleri yetiştirecek ve geleceğe hazırlayacak olan yöneticileri de nitelikli bir şekilde yetiştirmek amacıyla bu programı açtık. Bölgemizdeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul müdürleri, müdür yardımcıları ve eğitim denetmenlerini de biz mezuniyet sonrası eğitim programlarına almak istiyoruz” dedi. Rektör Bağcı ayrıca, önümüzdeki dönem din görevlilerini de mezuniyet sonrası eğitim programına almak istediklerini sözlerine ekledi.

Vali Abdülkadir Demir ise, hangi meslek dalında olursa olsun, çalışanın alanından mezun olduktan sonra yetinmeyip ilave bir eğitim alması, yani işinin gereği olan donanıma sahip olmasının gerektiğini vurguladı. İmzalanan protokolün, eğitimin geleceği açısından önemli bir adım oluşturduğuna dikkat çeken Vali Demir, “İlimizdeki milli eğitim çalışmalarıyla ilgili olarak çok önemli bir başlangıcı birlikte imza altına alıyoruz. Bu imza ile eğitim fakültesine bağlı enstitüde, eğitim alanında yöneticilik yapan çalışanlarımız, üniversite bünyesinde yüksek lisans yapma imkanına sahip olacaklar. Her konuda Türkiye’ye model olan Denizli, bu protokol ile de örnek oluşturacak. Hem ülkemizde, hem de dünyada bilgiyle ilgili çok hızlı gelişmeler oluyor. Bunların zaman zaman yenilenmesi, personelin bilgilerini tazelemesi ve Çağa ayak uydurması gerekiyor. Protokolün birinci aşaması okul yöneticilerini ve eğitim denetmenlerini kapsamaktadır. Bu protokol eğitimin geleceği açısından kentimize önemli bir dinamizm kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okul yöneticileri ile eğitim denetmenlerine yönelik yapılacak olan Tezsiz Yüksek Lisans işbirliği protokolü Vali Abdülkadir Demir, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül tarafından imzalandı.
İmzalanan protokol çerçevesinde, ALES sınavında 50 ve üzeri puan alan ile programa ilişkin genel şartları taşıyan Denizli sınırları içindeki okul müdürleri ve yardımcıları ile eğitim denetmenlerinin tezsiz yüksek lisans yapabilecekleri belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı