REKLAMI GEÇ

Engelli çocukların parmak ısırtan performansı

Engelli çocukların parmak ısırtan performansı

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda sahne alan engelli öğrenciler, şarkıları, skeçleri, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletileriyle izleyenlere “bravo” dedirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2016 Cuma, 09:42

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde program düzenlendi. Denizli eski Valisi Necati Bilican, eşi Nazan Bilican, Denizli Belediyesi eski Başkanı Ziya Tıkıroğlu ve eşi Binnur Tıkıroğlu’nun onur konuğu oyduğu etkinliğe Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, öğrenciler ve davetliler katıldı.

denizli-milli-egitim-engelliler-sahnede-2

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ
İldeki özel eğitim kurumlarında eğitim-öğretim gören öğrencilerin çalışmalarından oluşan serginin açılışın ardından çocuklar gösteriler sundu. Skeçleriyle bazen gülümseten, bazen düşündüren, şarkılar söyleyen, çaldıkları enstrümanlarla müzik ve halk oyunlarından bir demet sunan öğrencilerin sahne performansı davetliler tarafından beğeniyle izlendi.

denizli-milli-egitim-engelliler-sahnede-1

ENGELE GÖRE OKUL
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmada, engellilere yönelik ildeki eğitimle ilgili bilgiler aktardı. Engellilerin insan onuruna yakışır bir hayat sürdürme ve toplumda yer alma hakları olduğunu vurgulan Oğuz, bu kapsamda engelliler çocukluk döneminden başlamak üzere hayatları boyunca devam edebilecekleri eğitim ortamlarını hazırladıklarını söyledi.

denizli-milli-egitim-engelliler-sahnede-4

Her yaş ve her engel türüne yönelik eğitim hizmetlerinin okullarda ve ev ortamlarında uzman personellerimiz aracılığıyla verildiğini belirten Oğuz, engellilere yönelik eğitim programıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“2015-2016 eğitim-öğretim yılında Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz tarafından tanılaması yapılarak kaynaştırma eğitim uygulaması önerilen 1.916 bireyimiz için tam zamanlı kaynaştırma yapılmakta olup, bu öğrencilerimiz toplam 363 destek eğitim odasını etkin şekilde kullanmaktadır. Ayrıca il genelinde 105 özel eğitim sınıfında 136 öğretmen eşliğinde 321 öğrencimiz eğitim görmektedir. İlimiz merkez ilçelerinde tüm engel grupları için ayrı ayrı oluşturulmuş toplam 17 Özel Eğitim Okulu bulunmakta olup 135 derslikte, 32 idareci ve 338 öğretmenimiz ile toplam 1461 öğrencimize eğitim-öğretim hizmeti sunulmaktadır. Halk Eğitim Merkezlerimiz tarafından özel eğitim okulları bünyesinde açılan 23 yaş ve üstü bireylerin devam ettiği sınıflarımızda 14 öğretmen eşliğinde 88 öğrencimiz modern ve temiz ortamlarda eğitimlerine devam etmektedirler. Engel ya da hastalığından dolayı sokağa çıkamayan 69 öğrencimiz de evde eğitim uygulaması kapsamında akranlarıyla aynı dersleri ev ortamında alabilmektedirler.”
Denizli eski Valisi Necati Bilican ise, böylesine anlamlı ve önemli bir günde Denizli’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı