REKLAMI GEÇ

Dünyaca Ünlü Piyano Uzmanı PAÜ’de

Dünyaca Ünlü Piyano Uzmanı PAÜ’de

Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İngiliz Müzisyen ve Piyano Uzmanı Robert Mantle’ı ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2019 Çarşamba, 15:56

PAÜ Sahne Sanatları Fakültesi dünyaca ünlü piyanistlerin akortçusu olarak tanınan sanatçı İngiliz Müzisyen ve Piyano Uzmanı Robert Mantle’ı ağırladı. Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi piyano öğrencileri ile deneyimlerini paylaşırken uzmanı olduğu piyano akort teknikleri hakkında bilgi verdi.

Dünyanın en iyi piyano firmaları olan Steinway & Sons ve Yamaha piyonlarının ülkemizdeki bakım ve akort işlemlerinin yetkilisi olan sanatçı Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde bulunan ve iş insanı Hasan Kasapoğlu tarafından Pamukkale Üniversitesi’ne bağışlanan Steinway & Sons Grand ‘D’ piyanosunun da bakımlarını gerçekleştirdi. Uzman sanatçı Mantle ayrıca Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde bulunan Kawai ‘Rx7’ marka piyanonun ve PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde bulunan piyanoların bakım ve akortlarını gerçekleştirdi.
Chick Corea, Hiromi, Stanley Clark, Fazil Say, İdil Biret, Gülsin Onay, Alexander Madzar, Harry Conick Jr., Phillip Fowke, Peter Donohoe başta olmak üzere dünyaca ünlü birçok Piyano sanatçısının konser akortlarını gerçekleştirmiş ve dünya turnelerinde yer alan Robert Mantle, ilk kez geldiği Pamukkale Üniversitesi’ni çok sevdi.

PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yayla’nın daveti üzerine ilk kez Pamukkale Üniversitesi’nde bulunduğunu belirten uzman sanatçı Mantle, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin olanak ve imkanlarının dünya standartlarında olduğunu, Pamukkale Üniversitesinin mükemmel kondisyonda bir Steinway & Sons Grand ‘D’ konser piyanosuna sahip olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı