REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş 500 danışman öğretmen için iptal istedi

Eğitim-İş 500 danışman öğretmen için iptal istedi

Denizli’de aday öğretmenlere eğitim verecek olan 500 danışman öğretmenin ahbap-çavuş sistematiği ile belirlendiğini ileri süren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, danışman öğretmen belirleme işlemlerinin iptal edilmesini istedi. Özbay, İptal taleplerinin reddedilmesi halinde sorumlular için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Şubat 2016 Cumartesi, 09:45

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün isteği doğrultusunda aday öğretmenlere eğitim vermek üzere Denizli’de 500 danışman öğretmen belirlenerek, eğitim seminerlerine başlandı.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 500 danışman öğretmeni ahbap-çavuş sistematiğine göre belirlendiğini iddia eden Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Hiçbir altyapısı bulunmaksızın uygulamaya başlanan danışman öğretmen belirlemelerinde her yönüyle ahbap-çavuş sistematiği işlemiştir. Okul müdürlüklerinden öğretmenler arasından bir seçim yaparak bildirimde bulunmaları istenmiş, bu aşamada danışman öğretmenlik için hiçbir duyuru yapılmamış, başvuru imkanı sağlanmamış, hiçbir somut kriter olmaksızın masa başında listeler düzenlenmiştir” dedi.

SORULAR YANITSIZ
Denizli’de belirlenen 500 danışman öğretmenin hangi kriterlere göre seçildiğiyle ilgilii sorularına Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yanıt alamadıklarını kaydeden Özbay, “ İl Milli Eğitim Müdürlüğünde danışman öğretmenleri belirleme işlemlerini yapan ve nasıl yaptıklarını kendileri bile açıklayamayan sözde yetkililer, bu anlayışlarıyla asıl danışmana kendilerinin ihtiyacı olduğunu kanıtlamıştır. Adaletli davranıyormuş gibi görünmek adına ‘biraz Eğitim-İş’li, biraz sendikasız, biraz da diğer sendikalardan serpiştirelim’ anlayışınız yoksunluklarınızı örtemez. Haktan, hukuktan, adaletten ve iş bilmezlikten yoksunsunuz. İradeniz yoksa temsil ettiğiniz makamları derhal terkedin. Sürecin ve yaptığınız haksız uygulamaların her zaman olduğu gibi, bugün de takipçisi olacağız. Muhakkak ki hesabını soracağız” ifadesini kullandı

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Danışman Öğretmen belirlemesinde Eğitim-İş üyesi çok sayıda öğretmenin mağdur edildiğini de dile getiren Özbay, “Bununla birlikte, sendikamız üyesi olsun olmasın danışman öğretmen olmak isteyen, ancak başvuru imkanı dahi verilmeyen öğretmenlerimiz için il bazında yapılan danışman öğretmen belirlemelerinin iptali talebinde bulunduk. İlerleyen süreçte de bu iptal taleplerinin reddedilmesi halinde dava açacak ve sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Yorumlar

ayhan   -  Bağlantı 27 Şubat 2016, 15:06

eğitim öğretimi pek kafaya takan yok, her şey gösteriş olmuş o sebeple böyle bir şey varsa da şaşırmadım, umrumda da değil bundan böyle işime bakarım zira ne yaparsan yap boş, önemli olan siyasi görüşler olmuş yazık gerçekten çok yazık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı