REKLAMI GEÇ

EĞİTİM-İŞ, SİYAH KURDELE TAKTI

EĞİTİM-İŞ, SİYAH KURDELE TAKTI

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri, öğretmenlerin PKK tarafından kaçırılmasını, Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemle protesto etti. Eylemde, sendika üyeleri yakalarına siyah kurdele taktı.

/ DENİZLİHABER / 30 Eylül 2011 Cuma, 16:54

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP İl Örgütü üyeleri, öğretmenlerin PKK tarafından kaçırılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemde hazır bulundu. Olayı protesto etmek için yakalarına siyah kurdele takan eğitim çalışanları, kaçırılan öğretmenlerin biran evvel salıverilmesini istedi.

“Sessizliğe gömüldüler”
Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bölücü terör örgütü, masum sivil halkı hedef alan eylemlerini sürdürürken, şimdi de bölgede hizmet veren öğretmenlerimizi kaçırarak, eylemlerine farklı bir boyut kazandırmıştır. Artık okullara, lojmanlara kadar rahatlıkla giren terör örgütü, son bir hafta içinde bölgede 12 öğretmenimizi kaçırmıştır” dedi. Okulları ve öğretmenleri hedef alan terörü kınadıklarını belirten Aydoğan, “Bu durum bölgede görev yapan eğitim çalışanlarını ve öğrencileri korku ve güvensizliğe sevk etmekle beraber, hükümetin ve bakanlığın hala konuyla ilgili açıklama yapmaması, eğitim camiasını endişelendirmektedir. Görünen o ki siyasal iktidar, okullara kadar inen terör eylemleri karşısında acizlik yaşamaktadır. Eğitim kurumlarını tasfiye etmek için sesi hayli yükselen bakanlık, öğretmenlerin kaçırılması ile ilgili sessizliğe gömülmüştür. Bölücü ve ırkçı terör eylemlerine karşı güçlü ve direngen bir kamuoyu halen oluşturulamamıştır” diye konuştu.

Derslere siyah kurdele takarak giriyorlar
Aydoğan, “Bugün tüm Eğitim-İş üyeleri ve Eğitim-İş ‘in örgütlendiği eğitim çalışanlarıyla birlikte derslere siyah kurdele takarak giriyoruz ve terörü protesto ediyoruz. Devlet öğretmenlerimizin can ve mal güvenliğini biran önce sağlamalıdır. Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal birlik ve bütünlüğü ile aydınlanma mücadelemize yönelen bölücü terörü şiddetle kınıyoruz. Kaçırılan öğretmenleri bir an önce bulmaya, okullardaki güvenliği acil olarak sağlamaya çağırıyoruz” diyerek açıklamasına son verdi.

Açıklamanın ardından, protesto eylemi olaysız şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı