REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten norm kadro atama takvimine tepki

Eğitim-İş’ten norm kadro atama takvimine tepki

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yazılı bir açıklama yaparak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihtiyaç fazlası (Norm Kadro) öğretmen atama takvimini eleştirdi. Başkan Aydoğan tepkisini sitemkar bir dille, “Ya bir kere de şu işi doğru yapın” sözleriyle dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2019 Çarşamba, 12:37

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ihtiyaç fazlası (Norm Kadro) öğretmen atama takvimini sonlandırdı. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın atama takvimi ile ilgili eleştirileri gecikmedi. Başkan Aydoğan yaptığı yazılı bir açıklama ile sonuçlanan atama takviminin öğretmenlerin kafasında soru işaretleri ve mağduriyet yarattığını söyledi.

“Ya bir kere de şu işi doğru yapın. Doğru iş yaparken bile yanlış yapıyorsunuz!” sözleriyle tepkisini dile getiren Başkan Namık Kemal Aydoğan, 2019 Kasım dönemi norm fazlası atama döneminde yeni açılan kurumlar (Güngör Arslan Anadolu Lisesi, Anafartalar Anadolu lisesi gibi) önce norm fazlası ilan edilip, ardından başvuruların değerlendirilmesi sürecinde bu okulların norm fazlası cetvelinden çıkarıldığını öğrendiklerini belirtip, “Bu doğru bir işlemdir. Çünkü birkaç ay sonra bu okulların normları yeniden açılacaktır. Yapılan bir hatadan dönülmüştür. İtirazlarımız karşılığını bulmuştur. Ancak bu işlemin tercihler bitmeden bütün öğretmenlere ilan edilmesi, duyurulması gerekirdi. Atama için tercihte bulunan ve tercih yapmayan öğretmenler, bu okullardaki öğretmenlerin de norm fazlası olma durumlarına göre atama stratejisi oluşturmuştur. Bilgileri dışında bu değişiklik yaşanınca izledikleri strateji boşa çıkmış oldu. Yani İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu öğretmenlerimizi yanıltmıştır. Atamaların ilanı ile birlikte öğretmenlerimizin hak kaybına neden olmuştur” dedi.

Diğer taraftan proje okullarındaki norm fazlası öğretmenlerin ( Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi gibi) atama kapsamından çıkartıldığını, bu öğretmenlerin bu okullara atanırken proje okul yönetmeliği kapsamında değerlendirilip, bu okullardan ayrılma sürecinde her öğretmenle aynı statüye konulması gerektiğinin de altını çizen Aydoğan, “Bu durum da göz ardı edilmiştir. Bu konudaki taleplerimizi tercihler başlamadan duyurmuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığından talep etmiştik.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni açılan kurumları dışarda tutarak, listeyi yeniden yayınlamalı, başvurular yenilenmeli ve atamalar tekrar edilmelidir. Yüzlerce öğretmenimizin yaşadığı mağduriyet bir nebze çözülebilir” diye açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı