REKLAMI GEÇ

Eğitim ordusu ders başı yaptı

Eğitim ordusu ders başı yaptı

2014-2015 eğitim öğretim yılı başladı. Denizli’de okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 12 bin 993 eğitimci ve 181 bin 360 öğrenci ders başı yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2014 Pazartesi, 13:52

2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü valilik önünde Atatürk anıtına çelenk koydu. Törene Milli Egitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

celenk-ic

Buradaki törenin ardından bu yıl eğitim-öğretime başlayan Üçler İlkokulu’nda açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Abdülkadir Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Milli Egitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

halk-oyunu-ic

Törende okulun folklör ekibi halk oyunu gösterisi sundu. Ardından okulun 4. sınıf öğrencileri yeni okula başlayan birinci sınıf öğrencilerine ‘hoş geldiniz’ diyerek karanfil dağıttı.

mahmut-oguz-ic

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Yeni eğitim-öğretim yılının kardeşlik ortamında geçmesini yürekten temenni ediyorum. Hepinizin bildiği gibi insan hayatında ilkler unutulmaz anlardır. Çocuğun ana kucağından ayrılıp ikinci kucağı olan okul asla unutulmaz. Çünkü çocuğun dünyaya açılan ilk penceresi okuldur” dedi.

osman-zolan-ic

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, “Öyle bir ülkeler var ki petrolleriyle altınları var ama güçlü değil, zengin değil. Çünkü yetişmiş insanları yok. Güçlü olmanın tek yolu geleceğe, yani eğitime yatırım yapmaktan geçiyor” dedi.

vali-demir-ic

Denizli’de anne-babaların çocuklarıyla çok ilgilendiklerini ve onlara iyi bir gelecek sağlama adına bilinçli hareket ettiklerini belirten Vali Abdülkadir Demir, “Şu anda dünyanın en güçlü ülkelerinin en çok doğal kaynaklara sahip olanlar değil, çocuklarını en iyi eğiten ve güçlü insan kaynağına sahip olan ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin de bu yolda özellikle 10 yılda çok önemli mücadeleler yaptığını görüyoruz” dedi.

ic-2

Konuşmanın ardından protokol yeni açılan okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vali Demir ve beraberindekiler öğrencilerle aynı sıralara oturarak, heyecanlarına ortak oldular. Açılışın ardından, velilere okul Rehber Öğretmeni tarafından kısa bir seminer verildi.

Yorumlar

Mehmet SULAYICI   -  Bağlantı 15 Eylül 2014, 14:05

Reklam kokan hareketler bunlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı