REKLAMI GEÇ

Erdoğan: “Bizim adam anlayışı sürüyor”

Erdoğan: “Bizim adam anlayışı sürüyor”

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, sınavla öğrenci alan tüm okulların proje okul olarak belirlenmesi ve öğretmen atama ekranının kapatılmasına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2018 Cuma, 16:11

Milli Eğitim’de “Bizim Adam” anlayışının devam ettiğini belirten Erdoğan, “1 Eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı resmi gazetede yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Özel Proğram ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği“ kapsamında Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Aydem Fen Lisesi, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Yaşar Kımıl Fen Lisesi proje okulu kapsamına alınmıştır” denilerek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ragıp Çelik’in öğretmen atama şefine talimat vererek, adı geçen okullar aranarak bilgilendirme amacıyla, yukarıda belirtilen yönetmelik kapsamı doğrultusunda okullardaki görev süresi 4 yılı aşan 25 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek olan il içi yer değiştirme başvurusu yapmaları istenmiştir. Yapmayanların belirtilen yönetmeliğin geçici 1. maddesi kapsamında görevlendirmelerin yapılacağı belirtilmiştir” dedi.

“ŞİFAİ EMİRLER VE DİREKTİFLER İLE DEVLET YÖNETİLEMEZ!”
Şifai emirler ve direktiflerle devletin yönetilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, “Bakanlık ile yapılan görüşmelerde sınav ile öğrenci alan okullar ile proje kapsamındaki okullar farklıdır. Adı geçen okulların proje okulu oldukları resmi yazı ile bildirilmemiştir. Bu okullar başvuru ekranında öğretmenlere kapatılmıştır. Şifai emirler ve direktifler ile devlet yönetilemez! Adı geçen okullar neden telefon ile aranıyor? Neden resmi yazı ile okullara duyurulmuyor? Bu okulların başarısında dahli ve katkısı olan bu okullarda görev yapan arkadaşlar bir anda kapı önüne konulmaktadır. Denizli’nin en başarılı olan bu liseleri hiçbir kıstas olmadan ‘bizim adam’ anlayışı ile görevlendirilecek öğretmenler ile doldurulacaktır. Bunun örneğini Erbakır Fen Lisesi’nde yaşadık. Görev süresi dolan arkadaşlarımız ile ilgili en azından bir kriter belirlenerek tercihte bulunabilecekleri okullar belirtilip değerlendirme yapılmalıydı. Buzun üzerine yazılan yazı misali şifai direktifler ile telafisi zor olan uygulamalara girilmemelidir. Bu anlayış kadrolaşma hareketidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı