REKLAMI GEÇ

Geleceğin liderleri Denizli’de yetişiyor

Geleceğin liderleri Denizli’de yetişiyor

Hayal Ortakları Derneği ve Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Denizli’de üç okulda sürdürülen Oku Düşün Paylaş projesi devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Nisan 2009 Salı, 10:56

İstanbul’dan gelen Hayal Ortakları Derneği yönetim kurulu üyeleri, vali yardımcısı, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Milli Eğitim Kültür Şubesi Müdürü Hüseyin Başgün, Atatürk İlköğretim Okulunda uygulanan oku düşün paylaş seansını izledi.< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Hayal Ortakları Derneği kurucu başkanı Sinan Yaman, Oku Düşün Paylaş projesinin amacının hayal eden, hayallerini projelendiren ve projelerini hayata geçiren gençler yetiştirmek olduğunu bu amaçla, 5000 üniversite öğrencisi arasından özenle seçilen öğrencilerin Oku Düşün Paylaş seanslarında gönüllü olarak görev aldıklarını ve projeye katılan 6. ve 7. sınıf öğrencilerine her şeyden önce iyi birer rol model olduklarını söyledi.  Bu sene Denizli’deki üç okulda projeye katılan öğrencilerden seçilecek bir kişinin de Ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan yıldızlar liderlik kampına katılacağını ifade etti.

 

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz; Denizli Anadolu Lisesi, Erbakır Fen lisesinin ardından Türkiye 85. olarak Boğaziçi İşletmeyi kazanan ve İşletme bölümünü onur listesinde bitiren Sümeyra Babacan’ın kendisine gelen iş tekliflerini geri çevirerek 6 ay boyunca Denizli’de on ilköğretim okulunda Oku Düşün Paylaş projesinde gönüllü olarak çalıştığını ve bunun herkese örnek olabilecek  ve kimsenin kolay kolay göze alamayacağı örnek bir davranış olduğunu söyleyerek  Sümeyra Babacan’la öğrencileri tanıştırdı.  Oğuz, en büyük hayallerinin projeye katılan öğrenciler arasından başka Sümeyra’ların çıkması ve onların da tıpkı Sümeyra ablalarının yaptığı gibi Anadolu’ya beyin göçünü gerçekleştirerek projenin devamlılığını sağlamaları olduğunu belirtti.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de Denizli olarak eğitime çok önem veren bir il olduklarını, başarılarıyla da bunu kanıtladıklarını; ancak çocuklarımızı araştırmaya, okumaya ve farklı düşünmeye sevk eden böylesi projelerin kendileri için daha önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Sümeyra Babacan’a  İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi  verildi. Oku Düşün Paylaş seansının izlenmesinin ardından Hayal Ortakları Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Denizli’deki okullarda gönüllü olarak moderatörlük yapan üniversite öğrencilerinin katıldığı bir tanışma ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı