REKLAMI GEÇ

Görme Engellilerin Büyük Başarısı

Görme Engellilerin Büyük Başarısı

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, 2009 Seviye Belirleme Sınavı sonucunda Anadolu Liselerini kazanan Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun 10 öğrencisini altınla ödüllendirdi.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2009 Cumartesi, 17:00

Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ödül törenine Vali Yavuz Erkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Avukat Hasan Himmetli ve derneğin yönetim kurulu üyeleri ile öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Avukat Hasan Himmetli, dernek olarak 1995 yılında Görme Engelliler İlköğretim Okulunu yaptırmaya karar verdiklerinde, kendilerini inandırıcı bulmayanlar olduğunu ancak toplumun tüm kesimlerinin desteğini alarak okulu yaptırdıklarını ve zor bir işi başardıklarını söyledi. Son üç yıldır Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan mezun olan öğrencilerin %75-80 oranında Anadolu Liselerini kazandıklarını da sözlerine ekleyen Himmetli, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun kendi kabuğunu kırdığını ve önemli başarılara imza attığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin de Denizli’ye böyle bir okul kazandırmış olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Denizli Görme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan bu yıl 12 kişinin mezun olduğunu ve bunlardan onunun Anadolu Liselerini kazandıklarını söyleyen Oğuz, “Bu örnek gösterilebilecek bir başarı. Öğrencilerimizin aynı başarıyı Anadolu Liselerinde de sürdürmelerini diliyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, anlamlı ve özel bir gün yaşadıklarını ve Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin de okula verdiği desteğin takdire değer olduğunu ifade ederek, “ Anadolu Liselerini kazanan çocuklarımıza, onları yetiştiren öğretmenlerimize, velilerimize ve okulumuza her türlü desteği veren derneğimize teşekkür ediyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Engelli olmak utanılacak bir olay değildir. Bu çocuklarımızın almış oldukları eğitim takdir edilecek bir olaydır. Bütün temennimiz gelecekte onları daha iyi yerlerde görmek” diye konuştu.

Engelli çocukların ailelerine de çağrıda bulunan Vali Erkmen, bu ailelerin çocuklarını mutlaka okula göndermelerini, eğitim almalarını sağlamalarını, eğer maddi zorluktan dolayı çocuklarını okula gönderemiyorlarsa kendilerinin onlara yardımcı olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Anadolu Liselerini kazanan on görme engelli öğrenci Vali Erkmen tarafından altınla ödüllendirildi. Vali Erkmen, öğrencileri tek tek kutlayarak altınlarını taktı.

Törenin ardından Vali Erkmen, öğrenci velileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali Erkmen, velilerin aktardıkları sorunların çözümü konusunda Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a direktifler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı