REKLAMI GEÇ

HALK EĞİTİM ENGELLİLERLE ELELE

HALK EĞİTİM ENGELLİLERLE ELELE

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, engellilerin eğitimi ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Şubat 2010 Çarşamba, 17:56

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, engellilerin eğitimi ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında; işitme ve bedensel engellilere yönelik birçok kurs açıldı. Denizli’deki engelli dernekleri ve engelli okulları ile işbirliği yapılarak hizmetin engellilerin ayağına gitmesi sağlanıyor.

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, İşitme Engelliler Derneği, Kadın Hakları Derneği ile yapılan işbirliği ile açılan satranç kursu, takı tasarımı kursu, tercümanlık kursu, okuma-yazma kursu devam ediyor. Bunların yanı sıra Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda halk oyunları ve basketbol, Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda da takı tasarımı kursları açıldı.

Görme engellilere yönelik, birinci kademe okuma-yazma kursu, hafta sonları devam etmekte olup, bitiminde ikinci kademe okuma-yazma kursu açılacak.

Halk Eğitim Müdürlüğü, evinden çıkamayacak durumda olan engellileri de ihmal etmiyor. Anafartalar Mahallesi’nde 15 yaşındaki, bedensel özürlü M.T’ye, özel olarak görevlendirilen öğretmen tarafından, evinde okuma-yazma kursu veriliyor. Özürlü öğrenci velisi olup, okuma-yazma bilmeyen anneler için de Ahi Sinan İlköğretim Okulu ve Çamlık İlköğretim Okulu’nda okuma-yazma kursu açıldı.

Denizli Belediyesi-Hollanda Almelo Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Matra Projesi kapsamında, engellilere yönelik, bahçıvanlık kursu, 1 Mart 2010’da başlatılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı