REKLAMI GEÇ

Hayat boyu öğrenme masaya yatırıldı

Hayat boyu öğrenme masaya yatırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan’ın da katıldığı bir dizi etkinlik ile hayat boyu öğrenme programı masaya yatırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2016 Cumartesi, 09:57

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan, hayat boyu öğrenme programı kapsamında Denizli’ye geldi.

Ulusan’ın Denizli programı, 80.Yıl Öğretmenevi’nde 19 ilçenin halk eğitim merkezi müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla başladı. Programa Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Şube Müdürü Erdinç Akkaya da katıldı.

“ZAYIF VE GÜÇLÜ YÖNLERİMİZİ TESPİT EDİYORUZ”
Toplantıda hayat boyu öğrenme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Eğitimin her basamağını bir memleket meselesi olarak görüyoruz. Eğitimin her kademesini sürekli olarak fotoğraflayıp masaya yatırıyoruz. Zayıf ve güçlü yanlarımızı çıkarıyoruz. Bu çalışmaların neticesinde de bakanlığımıza sürekli raporlamalar gönderiyoruz. Bakanlığımızın direktifleri ile de eğitime yön vermekteyiz” dedi.

“HALK EĞİTİM MERKEZLERİ ÖNEMLİ”
Halk eğitim merkezlerinin müdürlerine seslenen Oğuz, “Yaptığınız çalışmalar, projeler ve kurslar hayat boyu öğrenmenin ruhuna uygun olmalıdır. Böylelikle 7’den 77’ye hitap edebilelim. Kursiyerlerimizin eğitimlerinin sonunda takibini sürekli gerçekleştirin ki onların gelişimine katkımız daha da artsın. Sizlerin ve doğal olarak da bizlerin hayat boyu öğrenmede misyonumuz çok önemli. Yaygın eğitim; bizim kültürümüz ve inancımız içerisinde var olan bir yapıdır” diye konuştu.

“ÖRGÜN EĞİTİM DIŞINDA KALAN VATANDAŞLARA HİTAP EDİLİYOR”
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusan da, örgün eğitimin dışında olan vatandaşların tamamına hitap edildiğini belirterek, “Ülkemizin nüfusu itibariyle önemli bir potansiyele sahibiz. Bugün mevcut durumumuz ve güncel çalışmalarla ilgili genel bir değerlendirmede bulunacağım. Sonrasında saha çalışmalarınızdaki uygulamalar ve problemler hakkında görüşler alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erdinç Akkaya katılımcılara hayat boyu öğrenme çalışmaları hakkında sunum yaptı. Toplantı görüş alışverişi ile devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı