REKLAMI GEÇ

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplandı

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Başı Toplantısı” Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığında yapıldı.Toplantıda eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri ve eğitim-öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesi konuları görüşüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2019 Perşembe, 17:51

İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Hakkı Ünal başkanlığında toplanan komisyon toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilge Can, , İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Dr.Hüsnü Ergül, Müdür Yardımcısı Şener Bayram, kamu kurum temsilcileri, STK üyeleri, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Eğitim ülkemizin en önemli konularının başındadır. Denizli eğitime büyük önem veren bir şehir. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Valiliğimiz koordinesinde tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini en iyi şekilde almaktayız. Başarılarımızda emeği geçen herkese kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirmesi ve Millî Eğitim Müdürlüğünün Genel Durumu hakkında sunum yapan Müdür Oğuz, “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Okul Öncesinde %84.3, İlkokulda %101.1, Ortaokulda %102.6, Ortaöğretimde %89.6, Genel Ortaöğretimde %52.1 ve Mesleki Ortaöğretimde %37.4 Okullaşma oranımız vardır. İlimiz genelinde 808 okulda, 188.265 öğrencimize 14.454 öğretmenimizle 10.299 derslikte eğitim öğretim hizmetlerini sürdürüyoruz. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 18.2, öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda 13.0’ dür” dedi.

Diğer taraftan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz toplantının daha sonraki bölümlerinde ise Denizli’deki eğitim öğretim konularında yaptıkları çalışmalar, elde ettikleri başarılar ve benzeri konular hakkında toplantıya katılanları bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı