REKLAMI GEÇ

Mesleğini doğru seç, mutlu ol

Mesleğini doğru seç, mutlu ol

Denizli Rotary Kulübü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile meslek liselerine yönelik “Mesleğini Doğru Seç, Mutlu Ol, Güçlü Ol” adı altında bir kampanya başlattı. Şimdiye kadar üç okulda verilen seminerler İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde devam etti.

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2011 Çarşamba, 18:21

Bu kampanya ile mesleğe ve meslek sahiplerine gerekli önemin verilmesi, meslekler ve meslek seçimi konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi, öğrencilerin meslekleri daha iyi tanıması, öğrencilerin iş hayatına adaptasyonunun daha iyi sağlanması, aile ile öğrenci ve öğrenci ile toplum arasındaki ilişkinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kampanya Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde devam etti. Uzman konuşmacılar aileler ve öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. Adil Türkoğlu 9. Sınıf öğrencilerinin ailelerine  “Çağımızın Meslekleri ve Geleceğimiz” konulu seminer verdi. Anjea Designers Store sahibi Vildan Çaputçu Giyim Teknolojileri, Anemon Otel Genel Müdürü Seher Gökçe Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Deniz Tekstil Pazarlama Yöneticisi Ceyda Ceylan El Sanatları alanında 9. sınıf öğrencilerine meslek tanıtım semineri verdi. Ayrıca Mesa Etiket Şirket Ortağı ve Yöneticisi Bilge Başöz “İş Hayatında Kadın” konulu semineri 12. sınıf öğrencilerine verdi. Şimdiye kadar Denizli Ticaret Meslek Lisesi, Orhan Abalıoğlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesinde seminerler düzenlendi.

Denizli Rotary Kulübü’nden yapılan açıklamada “Bu seminerler sonucunda ailelerin ve öğrencilerin meslekler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, öğrencilerin bölüm ve meslek seçimlerini bilinçli yapmadıklarını, ailelerin meslek seçimi konusunda etkili olduğunu, piyasa ile meslek tercihi arasında bir kopukluk olduğunu, bu sebepten dolayı ilin ve ülkenin ihtiyaçlarına yönelik mesleklerde ara elaman açığının meydana geldiğini öğrendik. Bu yüzden ülke ekonomisi açısından önemli bir yer tutan meslek liselerine yönelik daha fazla çalışma yapılması gerekiyor”  denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı