REKLAMI GEÇ

Bahadır: “Eğitim ticarileşiyor ve dinselleşiyor”

Bahadır: “Eğitim ticarileşiyor ve dinselleşiyor”

Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, derneğin Denizli şubesini ziyaret etti. Eğitimin hızla ticarileştiğini ve dinselleştiğini öne süren Bahadır, bu uygulamaların hiç birisinde velilerin ve çocukların taleplerinin dikkate alınmadığını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2018 Salı, 09:37

Öğrenci Veli Derneği’nin Denizli’de yeni açılan şubesini ziyaret eden Genel Başkan İlknur Kaya Bahadır, üyeler ile bir araya gelerek Denizli’deki okullarda yaşanan sorunlara dair üyelerden bilgi aldı.

Ziyarette basınla da buluşan İlknur Kaya Bahadır, eğitimde son yıllarda gittikçe artan piyasalaşma ve gericileşmenin bilimsel eğitimi bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Velilerin taleplerinin son derece açık olduğunu ifade eden Bahadır, özellikle LGS yerleştirme tercihlerinde de görüldüğü gibi halkın tercihlerinin laik ve bilimsel eğitim veren akademik liselerden yana olduğunu vurguladı.

Özel okullara verilen teşviklerin devlet okullarına verilmediğini, çocuklarını devletin okuluna göndermek zorunda kalan velilerin de devlet tarafından ayrımcılığına uğratıldıklarına dair derin kanaatler oluştuğunu dile getiren Bahadır, Milli Eğitim Bakanlığı’na anayasal görevlerini hatırlattı, derhal bu uygulamadan vazgeçmesi çağrısı yaptı.

Denizli’deki tüm velilere seslenen Öğrenci Veli Derneği Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, çocuklarının talepleri ve hakları için örgütlenmeleri, onların geleceklerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Bahadır, tüm velileri, bu amaçla kurulan ve tüm ülkede örgütlenmesi devam eden Öğrenci Veli Derneği’ne davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı