REKLAMI GEÇ

Öğrencilerden Sözde Ermeni Soykırımı’na stantlı tepki

Öğrencilerden Sözde Ermeni Soykırımı’na stantlı tepki

Denizli Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Tarih Öğretmenleri ile birlikte “Sözde Ermeni Soykırımı ve Ermeni Meseleleri” hakkında halkı bilinçlendirmek için Çınar Meydanı’nda stant açtı.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2012 Salı, 12:34

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, standın açılışında Okul Müdürü Hüseyin Doğu, Tarih Öğretmeni Emine Çakar ve öğrenciler Emine Altınöz, İlayda Fidan, Mehmet Nazmi Konakçı, Talha Güngör ve Zeliha Milli’nin yanında  olarak  yaptıkları önemli çalışmalarından dolayı destek verdi. Öğrenciler kurdukları stantla vatandaşlara çeşitli afiş ve görseller dağıtarak Sözde Ermeni Soykırımı’na dikkat çekmeye çalıştı.

Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Emine Çakar; “Öğrencilerimiz ile birlikte bir duyarlılık projesi geliştirmek istedik. Son yıllarda Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları ile ilgili olarak asılsız propagandalar yapılmaktadır. Bizim amacımız gençlerimizin duyarlılığını artırmak ve ermeni meselesini onlara tanıtmaktır. Öğrencilerimiz 5 aydır bu konu üzerinde çok çalıştılar” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül “Öğrencilerimiz farkındalık yaratma, milli ruh, şuur ve coşku aşılama kapsamında hazırladıkları Sözde Ermeni Soykırımına yönelik mükemmel bir tanıtım faaliyeti ile Belediye Meydanında halkımızla iç içeler. Uzun soluklu bir çalışma ile anlamlı bir proje ortaya koymuşlar hepsini tebrik ediyorum. Esasen ülkemizin Doğu Anadolu, Kuzeydoğu Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde atalarımızın ermeniler tarafından katledildiğini dedemden, nenemden çok kereler dinlemişimdir. Ayrıca dedem 1916’da Kuzey Doğu Anadolu’yu Rus işgalinde 2 defa çocuk yaşta Ermenilerin işgalinden kurtulmuştur. Anadolu insanının geçmişte yaşadıklarını tanıtan ve tarihi gençlerimize öğreten bu projenin Milli Bilinç ve Şuur uyandırmasında etkili olmasını dileyerek öğrencilerimize ve öğretmenlerine teşekkür ederim ve başarılar dilerim” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı