REKLAMI GEÇ

Öğretmenler için eğitim

Öğretmenler için eğitim

Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014-2015 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmenlere yönelik mesleki çalışmalara başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2015 Salı, 10:55

Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli’de mesleki çalışmaların 2. haftasında, öğretmenlerin mesleki kabiliyetlerinin artırılması ve kendilerini geliştirmelerine yönelik, Pamukkale Üniversitesi ile birlikte eğitim semineri düzenledi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Mesleki çalışmalarda okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon alanlarında, bilgi ve görgülerini artırmak, yeni beceriler kazandırmak, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmak amacıyla eğitimler verilmektedir. Ayrıca, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programları hazırlamak ve uygulamak, kurumlardaki eğitim hizmetlerinin niteliğinin yükseltilmesi amacıyla yapılan uygulamalara, öğretim programlarının daha iyi uygulanabilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan konulara, erişim ve devam oranlarının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalara, halihazırda yürütülen projelere, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere yönelik yapılan uygulamalara, okul öncesi eğitimde okullaşmayı artırmaya yönelik çalışmalar ile rehberlik çalışmalarına da yer verilmektedir” dedi.

EĞİTİM PROGRAMLARI VE KONULAR ŞÖYLE:
Alanlarında uzman akademisyenler tarafından, Servergazi İmam Hatip Ortaokulu Salonu’nda “Lider Öğretmen” ve “Öğretimde Yeni Yaklaşımlar” konularında, İncilipınar İmam Hatip Ortaokulu Salonu’nda ise “Matematiksel Konular Arası İlişkilendirmeler”, “Sınıfta Öğretmen Öğrenci İletişimi” ve “Hayat Bilgisi Dersi ve Sosyal Bilgiler Dersi Programlarının Değerlendirilmesi”, Adalet İlkokulu Salonu’nda da “Sınıfta Grup Dinamiği” konulu eğitim seminerleri düzenlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı