REKLAMI GEÇ

Okul bahçesine 1000 fidan

Okul bahçesine 1000 fidan

Çivril İlçesi Özdemirci Beldesi’ndeki 480 öğrencinin eğitim gördüğü Özdemirci İlköğretim Okulu’nun bahçesine, öğretmenler ve öğrenciler tarafından çeşitli cinslerden 1000 fidan dikildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2009 Çarşamba, 01:00

Çocukların doğayı sevmeleri ve yeşile olan ilgilerinin artması amacıyla okul bahçesine fidan diktiklerini söyleyen Okul Müdürü Hüseyin Kundakçı, “Okulumuzun bahçesi yaklaşık 5 dönüm kadar. Bu alanı yeşillendirmek için girişimlerimiz oldu. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından çeşitli cinslerden bin fidan temin ettik. Bu fidanları öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte toprakla buluşturacağız. Öğrencilerimiz bu sayede fidan dikmenin ne demek olduğunu, bir fidanın korunarak nasıl büyütülebileceğini yaşayarak öğrenecekler. Yıllar sonra öğrencilerimiz bu bahçeye geldiklerinde, bu fidanı biz dikmiştik diyecekler. Fidan dikimi ile öğrencilerimizin ağaca ve doğaya olan sevgileri de artacak” dedi.

Okul bahçesindeki fidan dikimine, Orman ve Çevre İl Müdürü Yılmaz Kaplan ve Özdemirci Belediye Başkanı Ramazan Bayram da katılarak öğrencilere destek oldu. Özdemirci Beldesi’nin etrafındaki yaklaşık 4 bin dekarlık boş alana, 2000-2001 yılları arasında 640 bin çam fidanı dikildiğini ve her yıl da bakımlarının yapıldığını anlatan Çevre Orman Müdürü Yılmaz Kaplan, “Öğrencilerimizin küçük yaştan itibaren fidan ve orman sevgisiyle büyümesi çok önemli. Okul müdürümüz, öğretmenler ve öğrencileri ile birlikte fidanları büyük bir özenle dikti. Bu fidanlar gelişip büyüdüğünde okulumuzun güzelliği bir kat daha artacak. Bu fidanları dikmek kadar bakımını yapmak ve korumak da çok önemli. Her öğrencimizin diktiği fidanı koruyacağından eminim” dedi. Konuşmaların ardından, bin adet çam, karaçam, kızılçam, çınar ve badem fidanı toprakla buluşturuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı