REKLAMI GEÇ

Onlar aşçı yardımcısı olacak

Onlar aşçı yardımcısı olacak

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu ile ortaklaşa düzenlenen ve yüzde 50 iş garantili 880 saat sürecek yüz yüze ve uygulama eğitimlerini kapsayan Aşçı Yardımcılığı kursu başladı.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2012 Salı, 16:02

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Meslek Edindirme Kursları kapsamında Denizli İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesinde “Aşçı Yardımcılığı” kursunun açılışını yaptı.
50 kursiyerin olduğu Aşçı Yardımcılığı kursunun yüz yüze eğitimi yaklaşık 2.5 ay sürecek.
Kursiyerler, daha sonra işletmelerde uygulama eğitimine geçecek. Eğitimlerin sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerler Bakanlık Onaylı Sertifikaya sahip olacak.

Milli Eğitim Müdürü Akgül, “ İş Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açmış olduğumuz kursa katılarak şansı olduğunuzu söylemek istiyorum. Yeni düzenlemelere göre 2015 yılı sonuna kadar ülkemizde gelişmiş ülkelerde olduğu gibi iş kollarında çalışan personelin sertifikalı veya belgeli olması gerekmektedir. Belgesiz usta ve işçiler piyasada iş yapamayacaklardır. Bu çalışmalarla bu sektörlerdeki insanların bilinçlendirilmesi, işlerini yaparken sağlıklarını korumaları ve sosyal güvenlik hakları gibi konularda bilgilendirilmiş olacaklardır. Sizler bugün başlayacak bu eğitimle şimdiden ilk adımları atmış bulunmaktasınız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı