REKLAMI GEÇ

Onlar bize emanet

Onlar bize emanet

Van’daki depremin ardından eğitim öğretim hayatlarının aksatılmaması için 91 ortaöğretim son sınıf öğrencisi Denizli’ye geldi.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2011 Cumartesi, 17:34

Öğrencileri karşılayan ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi yemekhanesinde öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yaptığı konuşmada, Denizli’ye gelen öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu, Van’da meydana gelen depremin kendilerini üzdüğünü ve öğrencilerin acılarını paylaştığını söyledi.

Burada öğrencileri acılarını hafifletmek ve paylaşmak istediklerini ifade eden Oğuz, “Lise son sınıf öğrencileri olarak eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlamanız için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Denizli’de birkaç okulumuza ve pansiyonuna yerleştirileceksiniz. Bunların hepsi ayarlanmış durumda. Gideceğiniz tüm okullarımız eğitim konusunda birbirlerinden kalitelidirler. Oralar sizlerin sıcak yuvalarınız olacaktır. Meydana gelebilecek eksiklikleri hiç çekinmeden bizlere iletiniz. Sizlere başarılar diliyorum. Her istediğiniz gönlünüzce olsun” dedi. Oğuz, deprem bölgesinden 33 öğrencinin daha önümüzdeki günlerde Denizli’ye geleceğini bildirdi.

Öğrenci kafilesi başkanı Van Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü Gültekin Çınar da, yaptığı konuşmada, öğrencileriyle kente geldiklerinden bu yana çok sıcak bir ortamda karşılandıklarını belirterek, “Biz Van’a içimiz çok rahat bir şekilde döneceğiz. Biliyoruz ki burada çok iyi bir şekilde barınacaklar ve eğitim alacaklar” diye konuştu.

Öğrenciler de yaptıkları konuşmalarda depremin ardından yaşadıkları sıkıntıları unutarak, eğitimlerine devam edeceklerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Van’dan gelen 91 öğrenciden 24’ünün Cumhuriyet Anadolu Lisesi, 31’inin Kale Mustafa Şipar Anadolu Lisesi ve 36 öğrencinin de Bekilli Atatürk Anadolu Lisesi pansiyonlarına yerleştirileceği kaydedildi.

Öte yandan eğitim öğretimlerini Kale’de sürdürecek 3’ü kız toplam 31 öğrenci İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım tarafından Kale Mustafa Şipar Anadolu Lisesi pansiyonuna yerleştirildi. Van Şehit İbrahim Karaoğlan Lisesinden gelen lise son sınıf öğrencilerinin eğitimlerini Kale Ethem Özsoy Lisesinde devam edecekleri bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı