REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Akademik yükselme, atama töreni yapıldı

PAÜ’de Akademik yükselme, atama töreni yapıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü tarafından akademik atama, yükseltme ve ödül töreni yapıldı. Törende, PAÜ’de 25 yılını dolduran akademik ve idari personele ödül verilirken, 2018 yılında 59 profesör, 66 doçent ve 86 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 211 hocanın akademik yükseltilmesi ve ataması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2018 Perşembe, 12:08

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından akademik atama, yükseltme ve ödül töreni, PAÜ Spor Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Vali Hasan Karahan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şakir Yılmaz, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, üniversite senatosu, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı.

Törende sırasıyla Sağlık ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanlarında Bilim Ödülü, Yıllık Atıf Ödülü, Tez Ödülü, Patent ve Proje Ödülleri verildi. Ayrıca Teknokent Ürün Yaygınlaştırma Destek Projeleri ödülü alan hocalara da plaketleri takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi’ne 25 yıldır hizmet veren, üniversitenin ilerlemesine katkı sağlayan akademik ve idari çalışanlara teşekkür ederek plaketlerini sundu.

Törende konuşan Rektör Bağ, 2018 yılında 59 profesör, 66 doçent ve 86 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 211 hocanın akademik yükseltilmesi ve atamasının yapıldığını belirterek, “16 Fakülte, 6 Enstitü, 3 Yüksek Okul, 17 Meslek Yüksekokulu ve 39 araştırma merkezi bulunmaktadır. Üniversitemizde halen 16.159 ön lisans, 36.628 lisans, 3.020 yüksek lisans ve 707 doktora olmak üzere 56.514 öğrencimiz okumaktadır. Üniversitemizin akademik ve idari kadroda çalışanlarının sayısı olarak ise; 948 öğretim üyesi, 1.092 öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi olmak üzere toplam 2.041 akademik personel ve 1.464 idari personel bulunmaktadır. Bugün burada 2018 yılında akademik yükseltmesi gerçekleştirilmiş olan arkadaşlarımıza akademik giysilerini giydirmek ve Pamukkale Üniversitesi Bilim, Sanat, Hizmet, Teşvik ve Başarı Ödülü alan öğretim üyelerimize ödüllerini sunmak, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece almış olan öğretim üyelerimize, ayrıca değişik spor müsabakalarında üniversitemizi başarıyla temsil etmiş öğrencilerimize kurumsal olarak da teşekkür etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Üniversitemizin adını ulusal ve uluslararası alanlarda başarıyla temsil etmiş olan hocalarımıza ve Pamukkale Üniversitesi’nin bugünlere gelmesinde emeği olan personelimize teşekkür ediyor, üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise 26 yılını tamamlayan Pamukkale Üniversitesi’nin artık Denizli’nin bir markası haline geldiğini belirterek, “Üniversitemiz kurulduğu yıldan bu yana büyük başarılara ve yeniliklere imza atarak şehrimizin gururu oldu. Pamukkale Üniversitesi’nin kendi içindeki yükselmeler ve ödüller bizlere gurur veriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı