REKLAMI GEÇ

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ’dan önemli açıklamalar

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ’dan önemli açıklamalar

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ göreve gelmesinin ardından ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi. PAÜ’den FETÖ yapılanmasının temizlenmesi için mücadelelerinin sürdüğünü belirten Prof. Dr. Bağ, hizmette aksama yaşanmaması için çaba gösterdiklerini söyledi. Bağ, PÜA’deki Masonik yapılanmanın izlerinin silinmesi için de projeler üreteceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2016 Çarşamba, 14:00

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında görevden alınan Hüseyin Bağcı’nın yerine vekaleten rektör olarak atanmasının ardından basın mensuplarıyla ilk kez bir araya geldi.

PAÜ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmada Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ’deki FETÖ/PDY operasyonlarından üniversitenin hedeflerine kadar geniş bir yelpazede açıklamalar yaptı.

“PAÜ FETÖ BAKIMINDAN KÖTÜ DURUMDAYDI”
4 Ağustos’ta eski Rektör Bağcı’nın görevden alınmasının ardından rektör vekili olarak atandığını belirten Prof. Dr. Bağ, başlattıkları yoğun mücadelenin sürdüğünü söyledi. PAÜ’nün FETÖ/PDY yapılanması bakımından çok kötü durumda olduğunu, rakamsal verilerin de bunu ortaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Bağ, “FETÖ/PDY’ye karşı yürütülen mücadele kapsamında 112’si akademisyen 141 kişinin üniversite ile ilişiği kesildi. PAÜ’den atılanların 30’u profesör, 45’i doçent ve 37’si de yardımcı doçent. Üniversitemizin şu andaki akademik kadrosu 779 kişiden oluşuyor. Bunların 205’i profesör, 190’ı doçent ve 376’sı da yardımcı doçent” dedi.

pau-rektoru-bag-toplanti-2

“HİZMETTE AKSAMA YAŞANMADI”
PAÜ’den ilişiği kesilenlerin çoğunluğunu Tıp Fakültesi’nin oluşturduğunu anlatan Prof. Dr. Bağ, ancak buna rağmen hizmette bir aksamanın yaşanmadığını kaydetti.

Çocuk alerji ve çocuk nörolojide bir sıkıntı yaşadıklarını, bunu da Devlet Hastanesi ile koordineli bir çalışma içine girerek çözdüklerini dile getiren Prof. Dr. Bağ, “Çocuk hematolojisinde de eleman azalmasıyla ilgili bir sıkıntı vardı. Ama birim kapatılmadı” dedi.

Eğitim-öğretimin genelinde de personel azalmasından kaynaklanan bir sorunla karşılaşmadıklarını anlatan Prof. Dr. Bağ, eksiklikleri gidermek için de mevcut kadronun ellerinden geleni yaptığını vurguladı.

pau-rektoru-bag-toplanti-3

“37 KİŞİLİK ATAMA BEKLENİYOR”
FETÖ operasyonlarından sonra ortaya çıkan açığın kapatılması için 37 kişilik bir kadro beklediklerini ve atamaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Prof. Dr. Bağ, “Ağırlıklı olarak Tıp Fakültesi’ne atamalar yapılacak, eksik alanlar tamamlanacak” dedi.

“ÇAĞRI MERKEZİ DEVREYE SOKULDU”
PAÜ’deki en önemli şikayetlerden birinin çağrı merkezi olduğunu belirten Prof. Dr. Bağ, başlangıçta bunu sosyal medyadan kendisinin çözmeye çalıştığını, daha sonra da çağrı merkezini oluşturduklarını kaydetti.

pau-rektoru-bag-toplanti-1

“DEKAN ATAMALARI YAPILIYOR”
Bir süre tüm fakültelerin dekanlıklarının kendisine bağlı olduğunu, bunun da şartlar gereği yapıldığını belirten Prof. Dr. Bağ, dekan atamalarının büyük bölümünün tamamlandığını ifade etti.

“EN BÜYÜK EKSİK KÜTÜPHANE”
PAÜ’nün ciddi anlamda büyüdüğünü ve 58.497 öğrencisinin bulunduğunu dile getiren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ, bu öğrencilerin 54.068’inin lisans ve ön lisans, 4.429’unun da lisansüstü olduğunu vurguladı.

Bu kadar büyüyen bir üniversitede kütüphanenin olmamasının büyük bir sorun olduğunu belirten Prof. Dr. Bağ, bu dönemdeki birinci önceliklerinin de kütüphanenin kurulması olduğunu kaydetti.

“KAMPUS ALANI DOLDU”
Kampus alanının dolduğunu ve yeni bir yapılaşma için yer olmadığını anlatan Prof. Dr. Bağ, 2. kampus alanına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Prof. Dr. Bağ, “Honaz Belediyesi 1000 dönümlük bir alanı tahsis etti. Gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Verilmiş kesin bir kararımız yok ama değerlendirmede önceliğimiz olacak” dedi.

“ULUSLARARASI ÇALIŞMALARIMI DEVAM EDECEK”
PAÜ’nün uluslararası platformlardaki çalışmalarının devam edeceğini, bunun ERASMUS ve AB projeleri kapsamında gerçekleştirildiğini dile getiren Prof. Dr. Bağ, “Bu farklı bir yapılanma. PAÜ’nün uluslararası çalışmalarında FETÖ izine rastlanmadı. Olması da zaten mümkün değil. Çünkü bu çalışmalar devlet üniversiteleriyle yapılıyor. Uluslararası çalışmalarda AB fonları kullanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu fonlara kaynak aktarıyor. Biz kendi paramızı kullanıyoruz” dedi.

“GÜVENLİK KONUSUNDA CİDDİ EKSİKLİKLER VAR”
PAÜ Kampusunda güvenliğini sağlanması konusunda ciddi eksikliklerin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bağ, “Kampus kapalı bir alan değil. Halk otobüsleri rahatlıkla içeri giriyor, kimlik kontrolleri yapılamıyor, hastane tarafından da yoğun bir giriş var. Bu nedenle de güvenlik konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Yaşanan son olumsuzluk kız arkadaş yüzünden çıkmış, olaya karışanlardan biri PAÜ’nün öğrencisi de değil. Bunun ortadan kaldırılabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Valilikte de bununla ilgili toplantı düzenledik. Ama alınacak önlemler beraberinde bu kez de hapishane üniversite oldu suçlamalarını da beraberinde getirebilir” dedi.

“TERMAL GEÇ KALINMIŞ BİR ÇALIŞMA”
Denizli’nin termal kaynaklarıyla ilgili geç kalındığını anlatan Prof. Dr. Bağ, 3 yıl önce yatırım yapmak üzere ödeneğin gönderildiğini ve beklediğini ifade etti.

Prof. Dr. Bağ, “3 yıl önce yapılması gereken projeyi hızla uygulamaya soktuk. ÖÇK’dan kaynaklanan küçük sorunların aşılmasıyla da en kısa sürede ihaleye çıkılacak, termal yatırım yapılacak” dedi.

“BAĞCI’NIN İLİŞİĞİ KESİLİNCE SÜREÇ BAŞLADI”
PAÜ Rektörlüğü süreci ile ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Bağ, eski rektörün görevden alınması nedeniyle vekaleten atamasının yapıldığını, kesin bir karar verilmediği için de atamayla ilgili sürecin başlamadığını kaydetti.

Prof. Dr. Bağ, “Eski rektörün ilişiğinin kesilmesi ile bu süreç başlamış oldu. Son açıklanan 19 üniversite arasında PAÜ yok. Bu üniversiteler 15 Temmuz süreci nedeniyle seçimlerini yapamamışlardı. Süreçleri başladığı için onlar önceliğe alındı. Pamukkale Üniversitesi’nin rektör atamasıyla ilgili de süreç başladı” dedi.

MASONİK YAPILANMA VE ETKİLERİ
Pamukkale Üniversitesi’nde Masonik yapılanmaya yönelik iddialara ilişkin değerlendirmeler de yapan Prof. Dr. Bağ, “Türkiye’de Masonik yapılanma ve FETÖ işbirliği olduğu açıkça ortaya kondu. PAÜ’de bazı şekillere bakıldığında Masonik yapılanmayı simgeleyen şekillere benzediğini görüyoruz. Bunlar yapılırken niyetin ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Bu yapılanmayı çağrıştıran şekillerin ortadan kaldırılması için de düzenlemeler yapacağız” dedi.

pau-rektoru-bag-toplanti-4

ÇİVRİL STANDI AÇILDI, TANITIM BAŞLADI
Basın toplantısının ardından PAÜ’de ilçelerin tanıtımına yönelik geliştirilen projenin ikincisi gerçekleştirildi. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in de katılımıyla Çivril’in tanıtıldığı stant açıldı.

pau-rektoru-bag-toplanti-6

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Bağ ve beraberindekiler standı gezdi, ürünlere ilişkin bilgiler aldı.

pau-rektoru-bag-toplanti-5

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı