REKLAMI GEÇ

PAÜ, devler liginde

PAÜ, devler liginde

PAÜ, TÜBİTAK’ın akademik araştırma geliştirme projelerine verdiği destekte, üniversiteler arasında 10. sıraya yükseldi. Pamukkale Üniversitesi, bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarına aldığı desteği 2003’ten bu yana 192 kat artırarak Türkiye birincisi oldu.

/ DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2009 Cuma, 20:01

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), akademik araştırma geliştirme projelerine verdiği destekle ilgili olarak, üniversiteler arası değerlendirme raporunu yayınladı. Raporda Denizli’de eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüten Pamukkale Üniversitesi’nin, TÜBİTAK’ın desteklediği projelerindeki artış, dikkat çekici. Üniversite, 2008 yılında en çok destek alan üniversiteler sırasında 10. sıraya yükseldi. 2003 yılında sunduğu 6 projeden, yalnızca biri kabul gören üniversitenin, takip eden yıllardaki desteklenen proje sayılarındaki artış ise önemli ölçüde. Üniversite, son yıllarda özellikle TÜBİTAK’ın düzenlediği proje değerlendirme panellerine yoğun ilgi gösterdi. Yalnızca geçen yıl, bu panellere 40 akademisyenini gönderen PAÜ, geçen yıl bu yöntemle 27 projesinin onaylanmasını sağladı.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

PAÜ devler ligindi

Pamukkale Üniversitesi, TÜBİTAK’ın 2008 yılında desteklediği akademik projeler sıralamasında; Ege, Ankara, İstanbul Teknik, ODTÜ, Hacettepe, Sabancı, Bilkent, Boğaziçi ve Atatürk gibi önemli üniversitelerin ardından, 3 milyon 845 bin liralık bütçeyle onuncu sıraya yükseldi. 2003’te yalnızca 20 bin liralık proje desteği aldığı TÜBİTAK’tan, geçen 6 yılda halen devam eden 58 projesi için toplamda 9 milyon 479 bin lira destek sağlayan Pamukkale Üniversitesi, bu başarısıyla akademik çevrelerin de dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

 

‘İlk 5 üniversiteden biri olacağız’

PAÜ Sosyal Tesisleri’nde medya mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, açıklanan raporun ortaya koyduğu başarı nedeniyle memnuniyet içersinde olduklarını söyledi. Ardıç, bu başarının arkasındaki herkesi kutladığını ifade ederken; “Birlikte oluşturduğumuz stratejik plandaki uzun dönemli hedefimiz, bölgesine ülkesine ve evrensel bilime katkıda bulunan bir araştırma üniversitesi olmak” dedi. Rektör Ardıç, “Bu hedef bir hayal değildir. Çünkü üniversitemizi tanıyoruz, kendimize ve çalışma arkadaşlarımıza güveniyoruz. Araştırma altyapımızın tamamlanmasıyla rahatlıkla ilk 5 üniversiteden biri olabileceğimize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 

‘Hedef, teknik tekstilin önünü açmak’

Yaptıkları Ar-Ge projelerinin genelinin, akademik tabanlı olduğuna dikkat çeken Ardıç, üniversite olarak sanayinin geliştirilmesiyle ilgili daha etkin çalışmalara da imza atmak istediklerini söyledi. Bunun için TEKMER (Teknoloji Geliştirme Merkezi) projesine büyük önem verdiklerini ifade eden Ardıç, tekstil kenti Denizli’de, katma değeri yüksek teknik tekstile geçilmesi konusunda, üniversite olarak üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını belirtti. Ardıç, “Bugün Avrupa’dan ithal ettiğimiz teknik tekstil ürünlerinin parasal miktarı, Türkiye’nin tekstil ihracatından daha fazla. Buradaki işadamlarımızın teknik tekstile yönlenmesi konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı