REKLAMI GEÇ

PAÜ gençleri Almanya’da

Pamukkale Üniversitesi Gençlik Değişim Projesi kapsamında AB Ofisi bünyesindeki öğrenciler Almanya’ya gittiler. Akın Kayırhan ve Figen Altınoğlu liderliğinde yapılan proje başarıyla tamamlandı.

/ DENİZLİHABER / 26 Eylül 2008 Cuma, 00:00

Pamukkale Üniversitesi Federal Almanya Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 18 Nisan 1994 yılında her iki tarafın ilgili bakanlıkları tarafından imzalanan ‘Gençliğe yönelik politikalarda iş birliği protokolü’ gereğince Gençlik Değişim Programı çerçevesinde PAÜ’lü öğrenciler Almanya’ya gitti. İşte geziden notlar:

8 Eylül

Kısa bir şehir turundan sonra hep beraber yemek yenildi ve Akşam üzeri Nagold Gençlik Merkezi sorumlusu Bay Gerd HUFSCHMIDT ile hafta içinde uygulanacak olan program değerlendirmesi yapıldı.

9 eylül

Yerel Yönetim Ziyareti; Belediye 2. Başkanı JohannesARNOLD, Pamukkale Üniversitesi katılımcı gençleri makamında kabul etti. Gençler, kendilerini tanıtan kısa birer konuşma yaptıktan sonra, 2. Başkan Nagold’un Nüfusu, Coğrafi, Tarihi özellikleri, sosyo-ekonomik yapısı ve Baden-Württemberg eyaletindeki konumu ile ilgili yarım saat süren güzel bir sunum yaptı.

Sunum bitiminde katılımcıların Nagold hakkındaki izlenimleri, Yerel yönetim aktiviteleri ve Nagold sosyal yaşantısı ile ilgili bilgiler karşılıklı olarak değerlendirildi. Program bitiminde Üniversiteyi ve Denizli’yi temsilen hediyeler sunuldu…

10 Eylül

Öğlene kadar içinde çeşitli enstitü binaları gezildi ardından Öğrenciler serbest zaman dahilinde kentin değişik yerlerine dağılarak incelemeler yaptı. Öğleden sonra Nagold Gençlik Merkezine dönüldü. Programda yer alan Türk, Alman, Rus ve Fransız gençlerden oluşan grup arasında bir dostluk futbol maçı yapıldı.

11 Eylül

Daimler- Benz (Mercedes-Benz) Müzesi ziyaret edildi. 1860’dan günümüze kadar otomotiv alanındaki gelişmelerin sergilendiği bu müzede aynı zamanda, yapılan her keşfin, ürünün ona paralel giden tarihlerde tüm dünyadaki tarihi-sosyal gelişmeler kronolojik olarak sunuldu. Katılımcı öğrenciler buradan çok değerli bilgi ve izlenimlerle buradan ayrıldılar.

Akşam Nagold’ta şehirde yaşamını sürdüren Türkler ile Gençlik Merkezi yetkililerinin beraber organize ettiği İftar yemeğinde buluştuk.Yemekte şehrin Almanya’da çeşitli Üniversitelerde okuyan Türk kökenli gençlerle gece boyunca karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı.

12 Eylül

Strasbourg’da kentin tarihi değerlerini kolaylıkla kavrayabileceğimiz yaklaşık bir saat süren bot gezisi yapıldı. Bu gezide Strasbourg’un bütün tarihi-sosyal dokusu hakkında bilgi sahibi olundu. Tur bitiminde katılımcı öğrenciler gruplara ayrılarak serbest zamanlarını değerlendirdi.

13 Eylül

Akşam karşılıklı sunuş konuşmaları yapıldıktan sonra Üniversitenin tanıtım CD’sinden, gençler, Almanca ve İngilizce sunumlarını başarıyla yaptı. Pamukkale Üniversitesi geceye davetli yabancı konuklara tanıtıldı. Gece boyunca öğrenci gençlerimizin hazırladığı muhteşem Türk yemekleri, Türk müziği eşliğinde konuklarımıza ikram edildi.

14 Eylül

Kara Orman turu düzenlendi.

15 Eylül

Program değerlendirilmesi yapıldı. Ardından Nagold’dan ayrılış ve Stuttgart havalimanına varıldı. Ardından İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı aktarmalı, İzmir Adnan Menderes havalimanına gelindi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı