REKLAMI GEÇ

PAÜ, liselileri Topuklu Yaylası’nda buluşturuyor

PAÜ, liselileri Topuklu Yaylası’nda buluşturuyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Topluklu Yaylası Doğa ve Gök Bilim Kampı, 02-09 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 19 Haziran 2012 Salı, 16:46

Sandras Dağı’nın eteklerinde yer alan Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan kamp ; başta Denizli ve çevresinde yer alan illerden lise 12. sınıftan mezun olmuş öğrencilere hem bilimsel aktivite, hem de LYS sınavı sonrası bir tatil yapma imkânı sunacak.

Proje süresince birçok astronomi ve doğa bilimi etkinliğinin yer alacağı etkinlikte; Gök takım yıldızlarının isimleri hakkındaki efsanelerin anlatımından, güneş saati yapımına, su içinde yaşayan bazı indikatör canlılardan, dünyanın oluşumunun anlatılmasına dek çeşitli aktiviteler yapılacak. Ayrıca acil yardım ve fotoğrafçılık konularında alanlarında uzman kişilerce eğitim verilecek.

Kamp proje ortaklarından olan ve TRT’de gençlere rehberlik programları hazırlayan Aslı Nacar ise gençlere sınav sonrası yapacakları üniversite tercihlerine yönelik rehberlik faaliyetlerinde bulunacak. Kampçıların tüm ihtiyaçları TÜBİTAK, Pamukkale Üniversitesi ve Beyağaç Belediyesi tarafından karşılanacak.

Kampla ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü PAÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürkan SEMİZ, bu etkinlik sayesinde 35 katılımcı gence hem gökyüzü, uzay bilimi bilinci hem de çevre ve doğa bilinci aşılanacağını söyledi. Semiz, ayrıca “gençlerimizin doğa bilincine sahip, paylaşmayı ve takım olmayı başaran bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Tamamen doğal ortama taşınan, ısınmasını ve elektriği güneş enerjisinden elde eden kamp yerimiz sayesinde, gençlerimiz hem doğayı daha yakından tanıyacaklar, hem de alacakları eğitimlerle başlayacakları yüksek öğretime daha hazır hale gelecekler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı