REKLAMI GEÇ

PAÜ Tıp, eğitime başladı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2008-2009 Eğitim ÖğretimYılı’nı dün düzenlenen törenle açtı. PAÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan 68 hekim adayı öğrenciye, doktor önlükleri giydirildi.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2008 Cuma, 00:00

PAÜ Kongre Merkezi’nde yapılan ve Tıp Fakültesi’nden pek çok öğretim üyesi ile hekimin katıldığı törende açılış konuşmasını PAÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aybek yaptı. Prof. Dr. Aybek öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ÖSS gibi zorlu bir sınavdan başarıyla geçtiklerini vurgulayarak “PAÜ’ye gelmeniz, çektiğiniz sıkıntıları umarım bir nebze olsun azaltmıştır. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır” dedi.Böyle güzel bir günde bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu kaydeden Prof. Dr. Zafer Aybek, öğrencilerin başarılı olmasında anne ve babalarının büyük rolü olduğuna değinerek onlara da teşekkür etti. Prof. Dr. Aybek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hekimlik mesleği daha okul yıllarından başlayan ve hiç bitmeyen çok zorlu bir yoldur. Bu mesleği seçerek buraya gelenler Üniversitemizin tüm olanaklarından yararlanabilir. Sizlerden yapıcı ve üretici birer hekim olmanızı bekliyorum. Toplumsal sorunlara duyarlı, ufku geniş, bilime ve insanlığa hizmet yolunda önemli katkılar sağlayacağınıza olan inancım tamdır. Hepinize başarılar diliyorum.”

Daha sonra PAÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akın Özden hekimlik mesleğine ilk adımı atan öğrencilere, cerrahinin tanımını yaptı ve tarihe geçen cerrahları tanıtarak ilk dersi vermiş oldu. Sunumun ardından 68 hekim adayı öğrenciye Prof. Dr. Zafer Aybek ve Tıp Fakültesi öğretim üyelerince doktor önlükleri giydirilerek tören sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı