REKLAMI GEÇ

PAÜ uluslararası üniversite oldu

PAÜ uluslararası üniversite oldu

Erasmus’un kuruluşunun 25. Yılı dolayısıyla Danimarka Kopenhag Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde Pamukkale Üniversitesi’de Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Etiketi ödülü aldı. Bu ödülle PAÜ uluslararası üniversite tescili almış oldu.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2012 Çarşamba, 16:39

Erasmus’un kuruluşunun 25. Yılı dolayısıyla Danimarka Kopenhag Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreni, görkemli bir açılışla yapıldı. Törene Erasmus programlarına katılan 17 Avrupa ülkesinden 72 üniversite katılırken, törende Avrupa Kredi Transfer Sistemi ve Diploma Etiketi ödülleri dağıtıldı.

Bu anlamlı törene “Uluslararasılaşma” yolunda önemli ve hızlı gelişmelerin içinde olan Pamukkale Üniversitesi de Türkiye’den toplam 17 üniversitenin içinde yer alarak, Dünya Üniversitesi olma yolundaki iddiasını sürdürdü.

Toplantının ikinci gün açılış töreni Avrupa Parlamento Üyesi Marten Lokkegaardin moderatörlüğünde yapılan konuşmalarla başlamış, Danimarka Prensesi Marie, Avrupa Komisyonu Eğitim, Kültür, Gençlik Üyesi Ms.Andraulla Vassiliou ve Danimarka Bilim,Teknoloji ve Yükseköğretim Bakanı Mr Marten Ostergaardin’in konuşmalarıyla açıldı.

Yükseköğretimde uluslararasılaşma üzerine açılış konferansı veren Prof. Dr. Hans De Witt konferans sonrası Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile yaptığı söyleşide, uluslararasılaşma sürecinde eğitim dilinin sadece İngilizce ile yapılmasının ve çok sayıda yabancı öğrencinin katılmasının uluslararasılaşmada yanlış anlaşıldığını vurguladı.

Toplantının diğer bölümlerinde “Öğrenci hareketliliği Eğitim -Araştırma ve Ürün işbirliği Erasmus programında nasıl şekillenmelidir?” sorularının cevaplandığı paneller yapıldı. Tören “Erasmus’un Geleceği 2013” oturumu ile kapandı.

Ödülü Avrupa Komisyonu Eğitim, Kültür, Gençlik Üyesi Andraulla Vassiliou’nun elinden alan ve böyle bir ödülü Erasmus’un kalbi Kopenhag’da almış olmanın mutluluğunu dile getiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Başarılarımızın devamı için toplam kalite yönetiminin gereği olarak, yüreklerimiz de toplu vurmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı