REKLAMI GEÇ

PAÜ’de Metro Ethernet Projesi

PAÜ’de Metro Ethernet Projesi

PAÜ’de gerçekleştirilen, Metro Ethernet Projesi ile meslek yüksekokulları ve Kınıklı yerleşkesi arasında yüksek hızlı bağlantı sağlandı. Böylece, yerleşkedeki bir derslik ile yüksekokullarda, video konferans ve uzaktan eğitim gibi uygulamaların gerçekleştirilebilmesine de olanak tanındı.

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2010 Cuma, 17:56

Projeyle birlikte PAÜ’ye bağlı meslek yüksekokulları ve Türk Telekom santralleri arasındaki fiber optik kablolamalarda toplam 220 km fiber optik kablo kullanıldı.

Metro Ethernet Projesi ile 2 Mbps hıza sahip olan Honaz MYO ve Denizli MYO, 10 Mbps bant genişliğine, Buldan, Bekilli, Çivril MYO’ları ve Bekilli MYO Çal yerleşkesi de 5 Mbps’lık bant genişliğine yükseldi. Gerçekleştirilen bu proje sayesinde, 8 Gbps’ e kadar ulaşabilecek bir yapıya sahip olundu.

Yüksekokulların internet bağlantı hızlarının artması ile yüksek hızlı ağ bağlantısına ihtiyaç duyulan video konferans ve uzaktan eğitim gibi uygulamaların gerçekleştirilebilmesine de olanak sağlanmış oldu.

Türk Telekom Bölge Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü arasında yapılan protokol imza töreninde Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, gerçekleştirilen bu proje ile meslek yüksekokullarının kampusun bir parçası haline getirildiğini kaydederek Türk Telekom’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

İmza töreninin ardından sistem bir meslek yüksekokulu ile canlı bağlantı kurularak test edildi. Projenin teknik yürütücüleri tarafından, şu anda video konferans sistemine olanak sağlayan Metro Ethernet’in gerçekleştirilebilecek bir uzaktan eğitime, seminer, konferans, sınav gibi organizasyonlara da alt yapı desteği oluşturduğuna dikkat çekildi.

Türkiye’deki pek çok köklü Üniversitenin sahip olduğu erişim hızına yaklaşan Pamukkale Üniversitesi geçtiğimiz aylarda Türk Telekom ile PAÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde de işbirliğine imza atmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı