REKLAMI GEÇ

PAÜ’de yabancı öğrenciler için sertifika töreni

PAÜ’de yabancı öğrenciler için sertifika töreni

Avrupa’nın ve Asya’nın çeşitli ülkelerinden eğitimlerinin bir bölümünü Türkiye’de almak üzere Pamukkale Üniversitesi’ne gelen 86 değişim programı öğrencisi için sertifika töreni düzenlendi. Törende rektör Bağ öğrencilere Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi ile bağlarını koparmamalarını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2020 Salı, 09:51

Erasmus+ ve KA103 öğrenim ve staj faaliyeti kapsamında staj veya eğitimlerinin bir dönemini Pamukkale Üniversitesi’nde almak üzere 9 farklı ülkeden PAÜ’ye gelen toplam 86 değişim programı öğrencisinin katılım sertifikaları Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen tören ile verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Zeha Yakar, koordinatörlük olarak her zaman öğrencilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtip, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü olarak bir dönem boyunca gerek tarihi ve turistik geziler gerekse kültürel faaliyetler olmak üzere birçok etkinlik düzenlediklerini bu etkinliklere öğrencilerin yoğun katılım göstermesinin kendisini memnun ettiğini dile getirdi.
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise yaptığı konuşmada farklı ülkelerden gelen değişim programı öğrencilerini Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Değişim programlarının, öğrenciler için gerek diğer ülkelerin kültürlerini tanımak gerekse kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtmak adına iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Bağ, Rektörlük bünyesinde düzenlenen antik kentlere yapılan geziler ve kültürel faaliyetler ile Anadolu tarihi ve Türk kültürünü tanıtmayı hedeflediklerini değindi.

Töreninin sonunda değişim programı öğrencilerine katılım sertifikaları ve Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan, içeriğinde öğrencilere ait PAÜ Merkez Yerleşkesi içinde çekilen fotoğrafların, düzenlenen gezilerde ve kültürel faaliyetlerde çekilen fotoğraflar ile birlikte öğrencilerin Türkiye ve Pamukkale Üniversitesi’ne ilişkin duygu ve düşüncelerinin ile metinlerin yer aldığı öğrenci değişim programı yıllıkları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı