REKLAMI GEÇ

Ressam İbrahim Çallı’da bir garip kantin olayı

Ressam İbrahim Çallı’da bir garip kantin olayı

Ressam İbrahim Çallı İlkokulu ve Ortaokulu’nda garip bir olay yaşandı. Ortaokulda bulunan ve ilkokula da hizmet veren kantinin işletmecisi, ilkokul aile birliği tarafından 10 gün önce kermes yapılmasına ve o gün hiç satış yamamasına kızdı, ardından da bahçeyi ikiye ayıran kapıya kilit vurdu. İlkokul öğrencileri kantine ulaşamıyor, ihtiyaçlarını okul dışındaki bakkaldan karşılıyor. Yaşanan bu garip olay 10 gündür çözülemeyince, Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2016 Çarşamba, 08:30

Pamukkale’nin Topraklık Mahallesi’nde ortak bahçeyi kullanan Ressam İbrahim Çallı İlkokulu ve Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu’nda yaşanan olay “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

denizli-ressam-ibrahim-calli-ilk-ortaokulu-2

HER ŞEY KERMES İLE BAŞLADI
Ressam İbrahim Çallı Ortaokul’unda bulunan kantin, ilkokul bölümündeki öğrencilere de hizmet veriyordu. Ta ki 10 gün önce ilkokulun masraflarına katkı sağlaması için okul aile birliği tarafından düzenlenen kermese kadar.

Okul aile birliği başarılı bir kermes gerçekleştirdi, okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ciddi bir kazanç elde etti. Ancak, iki okulun ortak kullandığı bahçede düzenlenen kermes, kantincinin işlerini olumsuz etkiledi, o gün neredeyse hiç satış yapamadı. Günü karsız kapatan kantincinin öfkesini, kermes düzenleyen okulun öğrencileri çekti.

denizli-ressam-ibrahim-calli-ilk-ortaokulu-3

SİZ MİSİNİZ KERMES DÜZENLEYEN?
Zararından ilkokul kısmını sorumlu tuttuğu ileri sürülen kantin işletmecisinin aynı gün iki okulu birbirinden ayıran ve küçük çocukların büyük sınıflardaki çocuklar ile birlikte aynı ortamda oynarken zarar görmesini engelleyen demir bariyerlerde bulunan kapıya kilit vurduğu ileri sürüldü.

SORUN 10 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR
Kapıya zincir takılıp, asma kilit vurulunca, ilkokul öğrencileri kantinin bulunduğu ortaokul kısmına geçemez oldu. 10 gün önce başlayan garip uygulama velilerin ve öğrencilerin taleplerine rağmen bir türlü giderilemedi.

MİNİK ÇOCUKLAR OKUL DIŞINA ÇIKIYOR
Ortaokul bölümündeki kantine ulaşamayan ilkokul öğrencileri okul dışına çıkarak, yolun karşısındaki bakkaldan ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Akan trafik arasından yolun karşısına geçen öğrenciler tehlikeler de atlatmaya başladı. Yolun karşısına geçmek istemeyen öğrenciler de sakatlanma riskine rağmen demir bariyerlerin üzerinden atlayarak kantine ulaşmaya çalışıyor.

denizli-ressam-ibrahim-calli-ilk-ortaokulu-1

ÖĞRENCİ VE VELİLER TEPKİLİ
Ressam İbrahim Çallı İlkokulu öğrencileri ve veliler uygulamaya tepkili. Ortaokul kısmına geçişlerin engellenemeyeceğini belirten veliler, “Anlamsız bir şekilde kapıyı kilitlediler. Çocuklarımız kantine ulaşamıyor. Bunu kermes düzenlediğimiz için yapıyorlar. O gün zaten kantinci ile tartışmıştık. Biri ortaokul, biri ilkokulda okuyan iki kardeş bile, cezaevi parmaklıkları gibi demir korkulukların ardından konuşabiliyorlar. Yetkililerin bir an önce soruna çözüm bulması gerekiyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

denizli-ressam-ibrahim-calli-ilk-ortaokulu-4

OKUL BAHÇESİ ŞANTİYE GİBİ
Ressam İbrahim Çallı İlkokulu ve ortaokulunda yaşanan kapı sorunun yanı sıra, devam eden tadilat çalışmaları da velilerin tepkisini çekiyor. Okulun şantiye alanı gibi olduğunu belirten veliler, molozların da okul bahçesinde tutulduğunu, çocukların tehlike yaşadığını kaydetti.

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI
Konunun aktarıldığı Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ressam İbrahim Çallı İlkokulu ve ortaokulunda yaşanan sorunun tespiti ve çözümü için soruşturma açtıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı