REKLAMI GEÇ

Sanal eğitimde de Denizli pilot

Sanal eğitimde de Denizli pilot

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi iş birliği yapılan proje sayesinde, öğretmenler artık hizmet içi eğitimlerini sanal ortamda alabilecekler. TÜBİTAK destekli hazırlanan, Uzaktan Öğretim Yöntemi Teknikleri Kullanılarak Yapılandırmacı Hizmet İçi Eğitim Projesi’nde de Denizli yine pilot il.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2009 Çarşamba, 00:00

Pamukkale Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen, Sanal Ortamda Hizmet İçi Eğitim Projesi, düzenlenen toplantıyla basın mensuplarına tanıtıldı. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Nesrin Işıkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ramazan Baştürk katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, uzaktan öğretim yöntemi teknikleri kullanılarak hizmet içi eğitim programlarının gerçekleşeceğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Türkiye’de böyle bir uygulamanın ilk defa Denizli’de gerçekleşeceğinin altını çizdi.

İlköğretim düzeyinde, 6 temel alanda uygulanacak projenin içeriğine, www.yihep.com adresinden ulaşılabileceğini belirten Oğuz, “İlköğretimde hizmet veren öğretmenlerin mesleki ve teknik bilgilerini, geleneksel hizmet içi eğitimden farklı olarak teknoloji destekli interaktif bir eğitim ortamında ve çağdaş bir eğitim felsefesi olan yapılandırmacı yaklaşım doğrultusunda geliştirmeye yönelik hazırlanmıştır. Hazırlanan bu program, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin, TÜBİTAK destekli bir projesidir” dedi.

Uygulama sürecinde görev alacak olan PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlilerinden Yrd. Doç. Dr. Nesrin Işıkoğlu, TÜBİTAK destekli bir projeyi yürüttüklerini ve programa başvurunun 28 gün süreceğini kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Baştürk ise proje hakkında bilgiler verdi. www.ilsis.meb.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra, www.yihep.com adresine, öğretmenlerin üye olabileceklerini söyledi. Her bir alandan, müracaat sırasına göre, 100’er kişi alınacağını söyleyen Baştürk, öğretmenlerin 30 gün içerisinde, istedikleri zaman diliminde, 25 saatlik eğitimlerini tamamlayabileceklerini ifade etti. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler ise yine internet üzerinde sınav olup, programlarını tamamlamış olacaklar. Sınav sonucuna göre, programı başarıyla geçen öğretmenlere sertifikaları verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı